El temporal de forts vents, pluges i tempestes provocades per la DANA que està fuetejant Espanya des de dimarts passat està arrasant municipis i comunitats senceres. La província de Toledo és una de les que s'està veient més afectades a causa de les inundacions. Precisament des de Cobisa (Toledo) s'ha difós un vídeo que il·lustra els estralls que l'aiguat ha deixat. "Socors, socors!", ha cridat desesperat un veí de Cobisa quan l'aigua ha fet caure el mur de casa seva i ho ha arrasat tot.

Les inundacions arrasen Cobisa

Són moltes les imatges que ha deixat la DANA. El balanç del temporal és devastador en algunes localitats. La riuada s'ha emportat cases, cotxes, mobiliari i fins i tot persones que han hagut de ser rescatades.

A Toledo, una de les províncies més afectades, s'han viscut moments de pànic entre els veïns dels municipis afectats. Poques imatges són tan desesperants com les que va gravar un veí de Cobisa. Un aiguat feia caure el mur de casa seva i arrossegava tot el que es trobava per davant. Durant els primers instants es va mantenir a l'espectativa. Però el mur no va tardar a cedir i l'aigua va arrasar amb el seu domicili. El jardí acaba totalment inundat en uns pocs segons.

La imatge és terrible. L'aigua arrasa la casa del testimoni i sembla gairebé assolir l'alçada en què ell es troba. Pànic i crits. El veí no tarda a demanar auxili a crits perquè altres veïns el rescatessin. 

En resum, carrers i habitatges completament inundats, rescats, carreteres que semblen canals, arbres i mobiliari a la deriva... Són alguns dels desastres que ha provocat la DANA al seu pas per Toledo i per la resta de comunitats afectades a la península.

Arrasats per les inundacions: imatges del desastre al Montsià

A Catalunya, també. Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir per apaivagar els efectes de les greus inundacions ocorregudes a Terres de l'Ebre, especialment a la localitat d'Alcanar (Montsià). L'ACN ha fet una recopilació d'imatges per calibrar les afectacions per les inundacions al Montsià.

Així ho va explicar l'inspector de Bombers i cap de la Regió d'Emergències de Terres de l'Ebre, Ricard Expósito, en una compareixença davant els mitjans a Alcanar. Va indicar que es van rebre 358 avisos (258 dels quals a Alcanar) i que el 25% van ser per rescatar persones "en situació de risc". 3 persones van haver de ser ateses per hipotèrmia a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa, recull l'ACN.