S'escapa de la policia, puja a un arbre, no vol baixar... i acaba detingut. Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns a la tarda un home jove, de nacionalitat estrangera, que s'havia enfilat en un arbre, encara per causes que no estan clares del tot. El que està clar és que no volia trobar-se amb la policia: l'home tenia una ordre d'allunyament i no podia ser allà.

Vídeo del moment que l'home està penjat a l'arbre, a Manresa / Cedit

La sorpresa va ser aquest dilluns de Pasqua quan els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís que tal com un gat, un home -amb la corresponent mascareta- estava a sobre d'una branca d'un arbre del carrer de l'avinguda de les Bases de Manresa, a la capital del Bages.

Ampli dispositiu amb Mossos, SEM i els Bombers de la Generalitat

Per saber què havia passat i també per evitar que l'home acabés per terra i ferit, la policia catalana va desplegar un important dispositiu, que també va comptar amb la presència dels Bombers de la Generalitat i també efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Finalment, després de provar-ho fins i tot posant un matalàs sota de l'arbre, la policia va convèncer l'home per baixar de la branca on s'havia instal·lat. No va resultar ferit.

L'home va acabar detingut pels Mossos d'Esquadra. Segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, l'home tenia una ordre d'allunyament de la seva parella arran d'una denúncia per violència masclista. En confirmar que havia trencat aquesta mesura de protecció, els Mossos d'Esquadra, tal com marca el protocol, van procedir a la seva detenció.

Sense saber què feia amagat a l'arbre

L'operació de rescat de l'home -que ha baixat fent un salt, malgrat el desplegament d'efectius d'emergència- va generar una gran expectació de veïns i curiosos en aquesta gran avinguda del nord de la ciutat de Manresa, entre els carrers de la Font del Gat i de Jaume d'Arters. Les explicacions que ha donat l'home no han ajudat molt a aclarir què feia "amagat" dalt d'un arbre.