Caçat a Barcelona un perillós narcotraficant que s’havia escapat d’Alemanya. El Grup de Recerca Activa de Fugitius (GRAF) dels Mossos d’Esquadra, un equip que treballa per identificar i detenir a persones escapolides de la justícia que són a Catalunya, van detenir el passat 13 d’abril en un hotel del barri de Gràcia de Barcelona un home, de 25 anys, que tenia pendent una Ordre Europea de Detenció (OED) emesa per les autoritats alemanyes.

 

 

 

Imatge de la detenció de l'home, a Barcelona / ElCaso.cat

A l’arrestat el buscava la Fiscalia de Stuttgart per tràfic de drogues, lesions greus i per possessió de narcòtics. Tots aquests delictes els havia comès l’any  2019 i, per aquest motiu, complia condemna a Alemanya, però es va poder escapar. Segons la intel·ligència alemanya, l’home detingut a Gràcia s’havia convertit un important intermediari en el tràfic de substàncies estupefaents al centre d’Espanya, sobretot, a Madrid.

Se li van complicar els negocis a Madrid

Les coses, però, se li van complicar. El mes de març va fracassar una de les operacions que havia organitzat i va convertir-se en objectiu d’altres bandes rivals. En prevenció de possibles revenges, es va desplaçar fins a la localitat de Rotterdam, a Holanda, juntament amb un altre individu, amb la intenció d’adquirir diverses armes de foc per poder-se defensar de possibles atacs.

Segons els Mossos d’Esquadra, l’arrestat tenia la consideració de “molt perillós” i, per aquest motiu, la policia alemanya havia emès una alerta als cossos policials perquè els agents extremessin les mesures de seguretat en el moment d’una possible detenció. La policia alemanya avisava, en aquest comunicat, que era possibles que l’home anés armat i que pogués respondre de manera violenta davant d’una acció policial. 

Detingut en un hotel del barri de Gràcia

Els agents del Grup de Recerca Activa de Fugitius (GRAF) va iniciar una investigació per localitzar-lo i arrestar-lo en un hotel del barri de Gràcia de Barcelona on feia alguns dies que estava instal·lat. El 13 d’abril van dur a terme l’operatiu policial de detenció i el van detenir a l’interior de l’hotel després d’interceptar-lo quan entrava en un dels ascensors a la planta baixa de l’establiment. En el moment de l’arrest el fugitiu buscat per Alemanya duia a sobre 3.300 euros i se li van intervenir una petita quantitat d’haixix i marihuana.

Després de ser interrogat, va ser entregat al jutge de guàrdia de Barcelona, que va informar l’Audiència Nacional, de qui ha quedat a disposició, a l’espera de la seva extradició a Alemanya. Aquesta detenció del GRAF, sumada a les moltes que fa el grup de Fugitius de la Policia Nacional, demostren que Barcelona és un dels llocs escollits pel crim internacional per amagar-se.

Imatge de la detenció de l'home, a Barcelona / ElCaso.cat