Una part del cementiri de Camogli, al nord-oest d'Itàlia, s'ha enfonsat a causa d'un corriment de terres, perdent desenes de fèretres que han caigut al mar.

Els empleats han gravat vídeos del moment de l'esfondrament.

Un cementiri italià s'esfondra

Una part d'un cementiri situat en un penya-segat de la regió italiana de Ligúria al nord-oest d'Itàlia, s'ha enfonsat a causa d'un corriment de terres, ha confirmat avui el cos de bombers. De moment no hi ha persones ferides.

El cementiri es troba al penya-segat del municipi costaner de Camogli, a uns vint quilòmetres de Gènova, i s'ha vist afectat per un esllavissament de terres que ha provocat l'enfonsament d'una de les seves àrees amb columbaris.

D'aquesta manera els nínxols s'han enfonsat desenes de metres fins a les roques de la riba i nombrosos taüts han acabat al mar.

Els taüts cauen al mar

Un equip dels bombers ha començat ja les tasques per assegurar el lloc i recuperar les tombes, que hauran d'identificar-se.

La veu d'alarma l'han donada els empleats que estaven restaurant alguns panteons i que van assistir en directe a l'ensorrament de part del cementiri, gravant-lo amb els seus telèfons mòbils.

 

A les gravacions, difoses per mitjans locals i virals a les xarxes socials, se sent com el terra tremola i una part del cementiri comença a caure cap al penya-segat.

Panteons sencers cauen destrossats i desenes de nínxols desapareixen de la vista, com si se'ls hagués empassat la terra.

El cementiri de Camogli és un dels més famosos de la zona en la qual es troba, una ribera molt turística a la costa de la regió de Ligúria.

I no és el primer cop que passa una cosa així: el passat 31 de desembre una població noruega sencera va patir les conseqüències d'un corriment de terres i 12 persones van desaparèixer, mentre els habitants eren evacuats a altres zones per la inestabilitat del terreny, que suposava un gran perill per la gent.

També va haver-hi gravacions molt impactants que van fer la volta al món.