Detenen dos lladres i els envien a presó per haver entrat a robar a diversos domicilis Barcelona: gràcies a les càmeres de seguretat d'una de les cases, que ha gravat el moment del robatori, els han pogut enxampar.

Els lladres van arribar a Catalunya fa menys d'un mes

Es tracta de Franco J. i Giuliano R., dos homes de Croàcia que han arribat a Catalunya el mes de juny del 2021 i, des de llavors, han protagonitzat robatoris a diferents pisos de Barcelona, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

Agredeixen un menor d'edat en un dels robatoris

En total, han assaltat quatre domicilis: un al carrer Josep Yxart del districte d'Horta, a dues cases del carrer Sant Cugat del Vallès i una última al carrer Banys Nous i, per si no fos poc, en un d'aquests robatoris, van agredir un menor d'edat, segons avança ElCaso.cat.

Antecedents a Bèlgica, França i Alemanya

En total, han comès quatre robatoris en tres dies i tenen antecedents policials a Bèlgica, França i Alemanya. Afortunadament, gràcies a les càmeres de seguretat de la casa del carrer Josep Yxart, han aconseguit detenir-los i, tal com es veu a les imatges, roben una caixa forta a plena llum del dia.

Quatre robatoris en 13 dies

Els dos lladres, que han ingressat a presó, vivien al carrer i a les nits dormien a diferents hotels i, finalment, després de 13 dies, els han enxampat. El robatori es va gravar a gran resolució des del principi quan els lladres van saltar a l’interior del jardí, fins al final quan van sortir de la casa amb una gran caixa forta que acabaven de sostreure. En cap moment van sospitar que tots els seus moviments quedaven enregistrats en unes imatges que, juntament amb altres proves i indicis, van permetre la seva identificació i detenció.

Acostumaven a robar quan els inquilins no estaven a casa

Els dos detinguts es dedicaven a sostreure joies, aparells electrònics i diners en efectiu de les cases on entraven a robar. Habitualment s’asseguraven que aquestes estiguessin  buides per evitar d’enfrontar-se amb els seus inquilins, però en un cas, tal com hem explicat anteriorment, van agredir un menor d'edat que es trobava a l'interior del domicili.

El jutge decreta l'ingrés a presó

Un dels detinguts va ser detingut a Sitges (Garraf) per efectuar un altre robatori amb força a domicili. Després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat. Posteriorment, el passat 28 de juny va ser detingut juntament amb un altre home al districte de Ciutat Vella per la seva participació en els quatre robatoris que els mossos estaven investigant. El jutge va decretar el seu ingrés a presó.