L'assassinat d'Ángel Martínez, el 'Negrito', a Cerdanyola (Vallès) arribarà a judici abans d'acabar l'any. Les acusacions particulars i la Fiscalia ja han enllestit els seus escrits de qualificació i s'espera ara l'assenyalament del judici contra Adrián H.M., acusat d'haver atropellat dues vegades el seu amic d'infància després d'una baralla sortint d'una discoteca.

Els fets van passar a principi de juliol de 2020. La víctima, de 21 anys, tornava a casa després d'una nit de festa i d'haver-se enfrontat, a cops de puny, amb un amic seu. Aquest, presumptament, va agafar el cotxe i el va atropellar dues vegades. La primera per l'esquena a 55 quilòmetres per hora, fent-lo volar més de vint metres, i després, pocs segons després, a 70 quilòmetres per hora, també fent-lo volar diversos metres.

Atropello Cerdanyola Angel Adrian

Els dos amics, Ángel i Adrán, en una imatge d'arxiu / ElCaso.cat

Tot i que va poder ser traslladat a l'hospital, les ferides li van provocar la mort al cap de poques hores. Els testimonis van permetre detenir Adrián H.M., l'autor d'un crim perpetrat per un amic de tota la vida de l'Ángel.

El vídeo del crim, en una reconstrucció dels Mossos

Les investigacions del cas, amb les pericials i el testimoni de totes les parts, ja està acabada. De tots els documents aportats per les parts, que es convertiran en prova durant el judici, n'hi ha un que crida l'atenció. És un vídeo fet per l'Oficina d'Investigació i Reconstrucció d'Accidents de l'Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d'Esquadra de la regió policial MetroNord que explica, amb totes les dades recollides pels investigadors, com van ser els dos atropellaments que va patir l'Ángel i que li van provocar la mort.

 

En les imatges, realitzades amb el programa Virtual Crash, que fa servir la policia catalana per la investigació d'accidents de trànsit, es pot veure quin recorregut va fer el cotxe conduït per Adrián H.M. i els dos impactes que va rebre la víctima.

Atropellat dues vegades

Les imatges, molt gràfiques, posen els pèls de punta. El primer atac, al voltant de les quatre de la matinada, va ser amb la víctima d'esquena. El conductor va pujar a la vorera i va envestir-lo de manera sorpressiva. Fins i tot, tal com es recull a les investigacions policials, el cotxe anava sense llums, per aprofitar-se de la nit.

Al final del carrer de Montclar el conductor, presumptament, va fer un gir de 180 graus, va tornar a donar velocitat al cotxe i va tornar a atropellar el jove. Un menor d'edat que anava al cotxe de copilot va intentar aturar el conductor, fins i tot donant-li cops de puny, però no va poder evitar la desgràcia. El seu testimoni també serà clau durant la vista oral.

El conductor anava sense carnet i el cotxe sense assegurança. Les ferides al cap que va rebre dels dos impactes el van condemnar a mort. El jove veí de Mollet va morir al cap de poques hores a l'hospital.

Tanatorio Atropello Cerdanyola

Imatge del tanatori on van acomiadar a Ángel, el jove assassinat pel seu amic a Cerdanyola / ElCaso.cat

Les acusacions i la Fiscalia veuen un assassinat

Tot i que encara no s'han fet públiques, les dues acusacions particulars i la Fiscalia tenen clar que el crim que es jutjarà els mesos vinents és un assassinat.

La utilització del cotxe, per l'advocat de la família, Alvaro Machado, és un element clau per parlar d'assassinat i no d'homicidi. Les penes que es demanaran per Adrián H.M., que ja és en presó provisional, superaran els 25 anys de presó, segons ha pogut saber ElCaso.cat. La defensa de l'arrestat, per la seva banda, volen que sigui condemnat per un homicidi dolós. El judici pot arribar a l'Audiència de Barcelona entre juliol i setembre. Serà amb jurat popular.