Ensurt dels grossos a Nambroca, a Toledo. Aquest dissabte dos menors d'edat han caigut a un pou d'uns set metres de profunditat situat en una casa abandonada d'aquest poble del centre d'Espanya. L'avís es va rebre al voltant de les nou del vespre, alertant que dos joves, de 15 i 17 anys, havien caigut al pou, a tocar del camp de futbol d'aquesta localitat de Toledo.

Salvats gràcies a uns flotadors de Protecció Civil

En un primer moment els dos joves van quedar enganxats a les pedres del pou i a una de les canalitzacions i després, amb l'arribada dels serveis d'emergència de Protecció Civil, van poder baixar fins a l'aigua, on, amb l'ajuda d'un flotador, van esperar a poder ser rescatats pels Bombers de Toledo, que van organitzar un dispositiu per poder-los treure del pou.

En l'operatiu, que es va allargar durant hores i que va finalitzar entrada la matinada, també hi van participar agents de la Guàrdia Civil de Toledo i efectius de Protecció Civil de Nambroca.

Després de dues hores a l'interior del pou, que van poder aguantar gràcies als flotadors, finalment els Bombers, abans de mitjanit, els van poder retirar. Els joves presentaven ferides, de la caiguda, i també primers signes d'hipotèrmia.

Després de ser rescatats i atesos a l'exterior del pou, els serveis sanitaris els van traslladar a un centre mèdic, on han estat en observació fins aquest dilluns, quan han estat donats d'alta de l'hospital Virgen de la Salud, a Toledo.

Operació de rescat d'èxit

Segons fonts de la investigació, que ara lidera la Guàrdia Civil, els joves estaven jugant i saltant a la zona del pou, fins que va cedir i van caure dintre. Eren quatre amics els que estaven a la zona de l'accident. Dos van caure dintre del pou i dos més van quedar fora.

Pozo GuardiaCivil 2

Imatge del rescat dels dos menors d'edat de l'interior del pou de Toledo / PC

Un d'ells va sortir corrents a demanar ajuda i el quart va quedar, fora del pou i en lloc segur, mantenint contacte amb els dos joves de dintre el pou. Des de Protecció Civil han felicitat als voluntaris de l'agrupació que van col·laborar en el rescat i sobretot, per haver facilitat els dos flotadors als joves, que, segons diuen, els hi van salvar la vida. El que hagués pogut ser una desgràcia, finalment només ha quedat com un ensurt.