Tensió a la "tranquil·la" Torredembarra. Aquest dijous al vespre diversos grups de veïns es van citar al centre d'aquest municipi del Baix Gaià per protestar per una inseguretat creixent al centre que ni la Policia Local ni els Mossos d'Esquadra són capaços de controlar.

Ràbia dels veïns per la falta de seguretat a Torredembarra

Tots els problemes, asseguren els veïns, surten d'un grup de joves lladres de nacionalitat estrangera que s'han instal·lat en un xalet i des d'on perpetren tota mena de robatoris i assalts violents als veïns de Torredembarra. En els darrers mesos han estat detinguts més d'una desena de cops i tot i la reincidència, tornen al carrer.

Imatges en vídeo de l'intent d'assalt en un xalet ocupat de Torredembarra / Helpers

El centenar de veïns que s'han concentrat a la plaça de les Monges han cridat contra la inseguretat i han assegurat que els ciutadans tenen por de sortir al carrer. Creuen que la gent ja no surt de casa per por a ser assaltada i que molts veïns han hagut d'instal·lar càmeres i alarmes per evitar els seguits robatoris, sobretot, en dos barris de la ciutat, els més propers al xalet d'Ali Babà i els 40 lladres.

Intent d'assalt en un xalet ocupat pels lladres

Després de la concentració els veïns van iniciar una marxa que va acabar al carrer de les Mimoses, davant del xalet ocupat pels lladres. En aquell punt, quan els veïns van voler entrar-hi, els Mossos d'Esquadra i efectius de la policia del municipi van haver de fer un perímetre de seguretat per evitar-ho.

La tensió va anar creixent fins al punt que la policia va haver de protegir també alguns dels joves que viuen al xalet ocupat i que van sortir al carrer. Van haver de refugiar-se en un local comercial de la vora, fins que es van calmar els ànims. Els veïns van fer crides contra els lladres i la presència policial va evitar que assaltessin el xalet. Tot i això, un dels presumptes lladres va ser agredit d'un cop al cap. La policia catalana està investigant els fets.

Destrosses en un centre de menors

Després d'intentar assaltar la casa, els manifestants s'han dirigit fins a l'avinguda de Montserrat, on hi ha un centre que acull joves tutelats. Allà també s'han proferit insults contra els menors estrangers que hi viuen i un grup reduït de persones han fet destrosses a la porta. Quan han arribat dues furgonetes de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra els esvalotadors han marxat corrents.

La guspira que faltava s'ha encès. Ara caldrà veure si l'incendi per la inseguretat es pot controlar o acaba amb més aldarulls com els d'aquesta nit.