Els veïns de les Borges Blanques han dit prou davant l'increment de delinqüència que hi ha hagut en les darreres setmanes a la capital de les Garrigues, originada principalment en un bloc de pisos a l'avinguda Santiago Rusiñol en el qual la majoria dels habitatges estan ocupats. La problemàtica, tot i que es porta arrossegant des de fa anys, s'ha agreujat a partir de l'arribada el passat mes de gener d'uns 50 membres d'una mateixa família d'ètnia gitana que van ser desterrats de la ciutat de Tarragona. Des d'aleshores, el nombre de fets delictius a la zona s'ha incrementat de manera molt elevada.

Els veïns surten al carrer a reclamar mesures

L'últim episodi va tenir lloc aquest passat cap de setmana, quan es van produir robatoris en diversos vehicles, als quals després van calar foc. Això ha provocat la indignació dels veïns, molts dels quals viuen amb por i amb un sentiment d'impotència, tal com ells mateixos reconeixen. Per aquest motiu, uns 200 habitants s'han concentrat aquest dimecres davant l'oficina de la Caixa al municipi per demanar solucions per la problemàtica. La ubicació no ha estat casual. I és que 50 dels 77 pisos del conflictiu edifici són propietat de l'entitat bancària. D'aquests, 41 estan ocupats il·legalment i són l'origen dels problemes.

Els manifestants han tapat els logotips de l'entitat amb bosses negres i han cridat consignes per demanar la fi de la delinqüència i exigir solucions. Tot i la presència de Policia Local i Mossos d'Esquadra davant possibles aldarulls, els manifestants s'han comportat de manera pacífica. L'alcalde de les Borges Blanques, Josep Ramon Farran, s'ha dirigit als concentrats i ha explicat que estan treballant amb la Caixa per acabar amb la problemàtica, així com amb un fons d'inversió que és propietària de 22 dels altres pisos. Els altres cinc habitatges pertanyen a particulars o a una fundació. Tot i això, els veïns han acordat repetir la manifestació cada setmana i recollir signatures per forçar la recerca d'una solució al problema.

alcalde manifestacio borges blanques oriol bosch acn
L'alcalde de les Borges Blanques dirigint-se als manifestants. | Oriol Bosch / ACN