El Vadym és un jove que va desaparèixer en estranyes circumstàncies a principis de setembre. Se li va perdre el rastre a Barcelona, quan estava de camí a l'aeroport per agafar un vol en direcció a Ucraïna, però no va arribar a pujar a l'avió i els seus amics expliquen que "va desaparèixer en contra la seva voluntat".

El Vadym va desaparèixer a Barcelona quan havia d'anar a l'aeroport

Tot va començar quan el Vadym va comprar un vol per anar a Ucraïna a visitar la seva mare, ja que era el seu aniversari i li volia fer una visita. A més, havia quedat amb un amic amb qui aniria a sopar i a passar la nit quan arribes a Kíev. No obstant això, mai va arribar a agafar el vol i els seus amics descarten que es tracti d'una desaparició voluntària

El desaparegut és un enginyer que treballava a l'Apple de Barcelona

"És enginyer, llicenciat i doctor en enginyeria amb un currículum i fins i tot amb algunes patents de projectes electrònics que ell mateix ha desenvolupat. Una persona creativa amb la moda, dòcil i estimadíssim per la seva gran família d'amics a Barcelona", s'expliquen els seus amics en una petició als Mossos d'Esquadra i als jutjats perquè investiguin la seva desaparició.

Les alarmes van començar a saltar quan el seu amic d'Ucraïna es va posar en contacte amb els amics del Vadym a Barcelona per dir-los que no havia arribat a Kíev. El més estrany de tot és que el seu rastre se li va perdre quan estava de camí a l'aeroport. El divendres 3 de setembre, cap a les 13:30 va enviar un missatge al seu amic d'Ucraïna dient-li "Estic de camí a la terminal 2 de l'aeroport" i una hora més tard, se li va perdre la connexió i no va arribar a agafar mai el vol. Saber que va passar en aquell interval de temps és clau per saber com va desaparèixer.

Mossos d'Esquadra / Carles Palacio

Demanen col·laboració ciutadana per trobar un jove desaparegut a Barcelona quan anava de camí a l'aeroport del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) / Carles Palacio

"Demanem a la Justícia i als Mossos d'Esquadra que no aturin la investigació"

"Demanem a la Justícia i als Mossos d'Esquadra que no aturin la investigació. És més: exigim que la comencin perquè, des que va desaparèixer, ni tan sols han localitzat on va ser l'últim moment què el seu mòbil va emetre senyal. Tots els seus amics sabem que ha desaparegut contra la seva voluntat", expliquen els amics de Vadym a Change.org.

"Trama oculta i secreta"

"No sabem si h hi ha discriminació per ser gai i d'origen ucraïnès o si hi pot haver una trama oculta i secreta contra la qual nosaltres ens trobem indefensos i sense explicació. La seva foto ni tan sols apareix en el taulell de desapareguts de la Policia, per la qual cosa entenem que hi ha un clar prejudici d'oblit i negligència a la desaparició d'una persona", conclouen els seus amics, que fa des del 3 de setembre que el busquen sense parar.