L'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a dotze anys i mig de presó per un delicte d'homicidi a un jove que va matar a punyalades a un company de feina amb qui havia discutit a la localitat d'Altura. Acabava de complir 18 anys quan ho va fer. L'acusat va ser sancionat per no acatar l'autoritat i ordres del mort i s'ho va prendre excessivament malament. 

Assassinat després de discutir a la feina

Els fets van ocórrer el 20 de novembre de 2018, quan el condemnat i la víctima van discutir a l'empresa en la qual ambdós treballaven, relata Castellón Información. L'aldarull va finalitzar quan la víctima va amonestar i va expulsar del seu lloc de treball el jove condemnat. El processat no acatava les ordres del seu superior, amb el que ja havia mantingut enfrontaments previs.

Ganivet cuina / Unsplash

Ganivet cuina / Unsplash

Aquella mateixa tarda, l'agressor, que acabava de complir els 18 anys, va esperar la víctima a la porta de la seva casa a Altura. Després d'una breu conversa al portal, relata la mateixa font, els dos homes van anar fins a un parc proper i allà van iniciar una baralla en la qual es van colpejar mútuament.

Durant la baralla, el condemnat va treure un ganivet de 14 centímetres de longitud de fulla i va assestar al mort dues punyalades al costat esquerre. Una de les ganivetades li va trencar una costella, li va perforar el pulmó i el cor i li va seccionar l'artèria coronària, la qual cosa va provocar que l'agredit, de 28 anys, morís a causa d'una hemorràgia massiva.

Presó i indemnització

La sentència, dictada després que un Jurat Popular el declarés culpable per unanimitat, el condemna, a més de la pena de presó de 12 anys i mig, a indemnitzar amb 310.000 euros a l'esposa, el fill, el pare i els quatre germans del mort pels danys morals que els va generar la seva mort, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.