Els USB que hi ha en alguns llocs públics poden ser perillosos: alguns hackers es poden aprofitar per utilitzar aquesta connexió i instal·lar-nos un virus a l'ordinador o al mòbil. Gràcies a aquesta estratègia, poden accedir directament a les nostres dades personals, comptes bancaris i fins i tot poden escoltar les nostres converses pel mòbil. 

Tothom s'ha trobat alguna vegada en la situació de quedar-se sense bateria en el moment menys oportú. En aquests casos, els USB públics que podem trobar en alguns restaurants i aeroports poden salvar-nos d'aquesta situació. Així i tot, cal anar amb compte, ja que no és un mecanisme tan segur com sembla.

Els USB públics, ideals pels ciberatacs als mòbils i ordinadors

Aquests tipus USB són ideals pels ciberatacs: els hackers poden aprofitar per instal·lar un dispositiu electrònic amb connexió wifi en aquesta entrada USB, de tal manera que es poden emmagatzemar les dades personals que tinguis guardades al mòbil, ordinador o tablet i, d'aquesta manera, malmetre el dispositiu electrònic.

USB ordenador / Pxhere

Alerten dels perills de connectar el mòbil o l'ordinador als USB públics que hi ha en alguns bars i aeroports, ja que els hackers hi poden instal·lar dispositius per accedir a les teves dades personals / Pxhere

Accés directe a la galeria de fotos i al micròfon del mòbil: així et poden espiar

Però això no és tot: aquests petits dispositius també són capaços d'instal·lar-te aplicacions i aconseguir accés directe a la galeria d'imatges i números de compte corrent. Inclús poden tenir accés al micròfon del mòbil, segons explica Helena Rifà, experta en ciberseguretat i privacitat a RAC1.

Com utilitzar aquests USB de manera segura? Tres opcions diferents

Així doncs, quina és la millor manera de carregar el mòbil de manera segura en un espai públic? Segons explica Rifà, per fer-ho de manera correcta, cal fer-ho tenint el dispositiu apagat. En cas que necessitis fer-lo servir, cal fer clic a l'opció de desactivar la transmissió de dades a través del cable USB. Sinó, com a tercera alternativa és portar el nostre endoll personal i connectar-lo al corrent. 

Una famosa model troba una càmera oculta en un carregador USB en un pis d'Airbnb

De fet, hi ha persones famoses que han estat víctimes de ciberatacs a través dels USB: fa un any, la model Alex Undone va llogar un pis al districte Brooklyn de Nova York quan, de cop i volta, va veure que en un carregador USB hi havia una càmera oculta. Afortunadament, ho va descobrir i va decidir compartir-ho per xarxes socials per alertar a tothom dels fets.