Accident mortal aquest divendres a Turquia. Una de les cabines del telefèric de la ciutat balneària d'Antalya s'ha trencat per la meitat després de xocar amb un pal, deixant caure al buit les onze persones que hi eren a dins. Una d'elles, un home de 54 anys, ha mort a conseqüència de la caiguda, i els altres deu, entre els quals hi ha dos nens petits, han patit ferides de diversa consideració. L'incident ha provocat l'aturada de mecanisme del funicular, deixant a 60 passatgers tancats durant tota la nit, mentre els serveis d'emergències s'afanyaven a rescatar-los. 

El sinistre va tenir lloc poc abans de dos quarts de sis de la tarda, hora local. Per motius que ara mateix estan sota investigació, una de les cabines va col·lidir durant el trajecte amb un pal, amb l'impacte sent tan fort que va trencar la cabina pràcticament per la meitat; les onze persones que hi viatjaven dins van caure des d'una altura considerable, impactant contra els arbres i les roques del vessant de la muntanya per sobre de la qual passava el telefèric. 

No han pogut treure tothom abans que es fes de nit

El ministre d'interior turc, Ali Yerlikaya, ha explicat en una publicació a X que les tasques de rescat s'han allargat durant tota la nit i fins ben entrat el matí d'aquest dissabte. A un quart de vuit del matí, hora local, encara hi havia persones atrapades a algunes de les cabines, mentre un total de 543 efectius, entre bombers, guàrdia costanera, especialistes de rescat de muntanya i policies, treballaven ininterrompudament per poder-les treure tan aviat com es pugui. 

L'emergència va activar set helicòpters, un avió de càrrega militar, 108 dotacions terrestres dels bombers i sis ambulàncies. Pel que fa a la investigació, s'ha posat en marxa una comissió d'experts, que inclou enginyers mecànics i elèctrics, per a determinar les causes exactes d'aquest accident.