Anna Nicole Smith, stripper, model i conilleta de Playboy va morir a la suite d'un hotel a Miami, Estats Units, per un còctel mortal de medicaments, una infecció i una grip. Tenia 39 anys i la seva joventut havia estat més que intensa.

Però l'assetjament de la premsa, l'ansietat per complir els impossibles cànons de bellesa i diversos cops de mala sort la van sumir en una constant angoixa que va necessitar calmar a força de pastilles, desencadenant el tràgic final.

De Vicky a Anna Nicole

Victoria Lynn Hogan era una nena de Texas que aspirava a sortir a les portades de les revistes. Després d'abandonar els seus estudis d'institut als 15 anys, va iniciar una intensa vida que va acabar 24 anys després en el Seminole Hard Rock Hotel and Casino de Miami. El seu gran exemple a seguir: Marilyn Monroe, a qui imitava i idolatrava.

El 1984, amb 17 anys, va conèixer Billy Wayne Smith treballant junts en un establiment de menjar ràpid KFC. I quan ella va complir 18 anys, es van casar al comtat de Limestone, Texas.

Durant el curt matrimoni, Anna Nicole es va quedar embarassada del seu primer fill, Daniel. Tanmateix, es va separar de Wayne Smith el 1987 per maltractaments, fugint amb el nen fins a Houston, on va començar a treballar com a stripper en un club nocturn.

Matrimoni multimilionari

Va ser allà on el 1991 la va descobrir el seu segon marit, el petrolier multimilionari J. Howard Marshall II. Quan l'home tenia 89 anys i ella 26 es van casar, i tan sols 14 mesos després, el 1995, Marshall moria de càncer d'estómac. L'herència del mort va portar els tribunals als seus fills i a l'Anna Nicole.

Anna Nicole Smith en els seus inicis / Arxiu|Arxivament

Anna Nicole Smith en els seus inicis / Arxiu

La seva gran oportunitat va arribar de la mà de la revista Playboy, on va sortir en portada el març de 1992. El següent any, el magnat de les conilletes, Hugh Hefner, la va nomenar model de l'any amb el nom Vicky Smith.

A partir de llavors, tot va continuar rodant i el fundador de Guess, Paul Marciano, li va oferir ser la imatge dels seus icònics pantalons texans.

Substituta de Claudia Schiffer per a Guess

Marciano relatava la seva primera trobada amb ella en una entrevista el 2017: "La vaig trobar a San Antonio. Vaig fer que el fotògraf que venia amb mi per a la sessió de nens la fotografiés en l'acte. La vaig portar a Nova York, li vaig aconseguir un agent i li vaig canviar el nom. Per a mi, era Anna, però Anna Smith no sonava bé, així que la convertim en Anna Nicole Smith."

Anna Nicole Smith en una campanya de Guess / Arxiu|Arxivament

Anna Nicole Smith en una campanya de Guess / Arxiu

Sota aquest nou nom, Smith va succeir Claudia Schiffer com a imatge de la marca. Paral·lelament, el procés legal per l'herència de Marshall la va fer entrar en fallida després de diverses demandes per part de fill del milionari, Pierce.

I la situació econòmica va abocar la model a l'addicció als analgèsics, que li van provocar una sobredosi per la qual va quedar en coma el 1996. Després de passar per un procés de desintoxicació, va tornar a caure el 2011, quan se li va esquinçar un mugró a causa de la ruptura d'un dels seus implants de pit i va haver de tornar a les pastilles.

Analgèsics i fallida

"Tenia una personalitat tan magnètica, però es notava que era fràgil", explicava Marciano en la mateixa entrevista. "L'èxit va arribar i la gent la va reconèixer. Va començar a prendre pastilles perquè no podia dormir i a barrejar-les amb alcohol. Vaig deixar de treballar amb ella perquè no podia bregar amb això. Li vaig dir: 'Hem acabat. 'Després d'això, va conèixer les persones equivocades, i crec que això va ser tot'.

El seu últim marit, Howard K. Stern, la va acompanyar a les Bahames el 7 de setembre de 2006 per donar a llum la seva segona filla, Dannielyn.

I la desgràcia va arribar tres dies després, quan el fill gran de Smith, Daniel, moria al seu costat al llit de l'hospital amb tan sols 19 anys d'una sobredosi de metadona i ansiolítics.

Un nadó i la mort del seu fill

Durant l'inici del final va conèixer Larry Birkhead, fotògraf que es va convertir en la seva parella secreta i que va resultar ser el pare de la nena, encara que això es va descobrir molt més tard, amb l'Anna Nicole ja morta i cinc homes assegurant ser el progenitor de la nadó, que aspirava a una sucosa herència.

Anna Nicole i Larry Birckhead / Arxiu|Arxivament

Anna Nicole i Larry Birckhead / Arxiu

Tot es va acabar truncant el 8 de febrer de 2007. Just arribada de les Bahames per comprar un iot amb Stern, el dia 5 ja es trobava malament: tenia una grip amb febres i suors, que se li va ajuntar a una infecció als glutis per les diverses injeccions que es posava de vitamina B-12 i hormones del creixement per mantenir-se jove.

Però es negava a anar a l'hospital, ja que volia evitar la premsa que l'assetjava arran del judici per l'herència del seu marit mort, Marshall.

Hormones de creixement, ansiolítics i antidepressius

La guinda va ser un còctel mortal d'almenys nou medicaments amb recepta, la majoria d'ells ansiolítics i antidepressius, que va barrejar amb un xarop per dormir. Es tractava d'hidrat de cloral, un sedant antic i rarament receptat que també va ser un dels factors en la mort del seu ídol, Marilyn Monroe, el 1962.

Se l'havia receptat la seva amiga i psiquiatre, la doctora Khristine Eroshevich, per poder dormir després de la mort del seu fill Daniel.

Segons es va poder saber després per part del metge forense Joshua Perper, la dosi recomanada d'hidrat de cloral és d'una a dues culleradetes abans de ficar-se al llit, però Smith sovint prenia dues cullerades o fins i tot bevia directament de l'ampolla.

Les últimes hores d'Anna Nicole Smith

En no trobar signes de criminalitat al cadàver i descartar un suïcidi, el doctor sospitava que la model no sabia la fatal de la combinació que estava prenent abans de morir, que li va provocar el vòmit en què va morir ofegada.

A la tauleta de nit de la suite es van trobar diversos flascons de pastilles, llaunes de refrescos, SlimFast -substitutius del menjar per aprimar-se-, xiclets de nicotina i una capsa oberta de Tamiflu -antigripal.

Les últimes hores de vida van estar plenes de suors, deliris i convulsions, un dolor enorme per la pèrdua del seu fill i un personatge que es trencava sota la pressió dels mitjans i cànons de bellesa que la van catapultar a la fama i la van acabar enterrant com al seu ídol, la Marilyn Monroe.