Instagram ha suposat un univers nou a les xarxes socials, que a poc a poc ha aconseguit aglutinar usuaris de totes les edats i tipus de continguts, sent una de les més utilitzades al nostre país.

Progressivament i alhora que el seu èxit, l'aplicació propietat de Meta -l'antic Facebook-, ha refinat la seva interfície i algoritmes, així com els seus protocols de seguretat.

El truc d'Instagram per no veure les fotos d'algú

I per als usuaris primerencs, tantes opcions suposen de vegades un aclaparament i la ignorància ens impedeix de gaudir al màxim de les possibilitats que ens ofereix l'app del postureig, els foodies i la gent fitness.

En aquest cas, parlem dels casos en els quals ens atipem del contingut d'un compte concret, però no volem deixar de seguir-la per sempre ni bloquejar-la.

És l'exemple dels amics que es passen pujant fotos i vídeos de les seves vacances i de cada plat de menjar que consumeixen, o dels comptes institucionals o corporatius que en plena campanya bombardegen amb posts i stories.

Sense necessitat de silenciar ni bloquejar

Òbviament, més enllà de passar ràpidament les fotos dels més pesats, no volem deixar de seguir l'amic de torn o la marca que ens interessa per a altres coses. I per a aquestes situacions Instagram té solució. Es tracta d'un truc que es pot activar sense necessitat d'aplicacions alienes i molt fàcilment.

Instagram mòbil / PxFuel

Instagram mòbil / PxFuel

Encara que arran de l'última actualització és una mica més complex, els passos a seguir són senzilles. En primer lloc, caldrà anar a una publicació del compte que volem silenciar. Ens sortiran diverses opcions, de les que hem de prémer "ocultar".

Ocultar històries i publicacions en senzills passos

Seguidament, de forma automàtica, s'obrirà un menú amb diverses opcions: desfer, deixar de seguir al compte, denunciar la publicació o silenciar. Aquesta última és la clau, que ens portarà a altres noves possibilitats: ocultar la publicació, silenciar les publicacions o silenciar les publicacions i històries (stories).

I arribats a aquest punt, per a gustos colors, ja que podrem simplement evitar que ens surtin els posts o directament tot, incloses les fotos temporals que duren 24 hores i en les quals els amants del postureig es dediquen a fer enveja i presumir de vacances, roba o casa.

Sembla que l'app va en expansió i que aquest tipus de trucs, com també saber amb qui interactuem més o detectar qualsevol intent de hackeig.