El Jesús és un home que va desaparèixer en estranyes circumstàncies la setmana passada a Calahorra (Rioja) i aquest dimarts ha estat trobat mort al canal de Lodosa, al municipi d'Alfaro (Rioja). La seva desaparició i posterior troballa del cadàver estan plenes d'enigmes i contradiccions. Què ha passat amb aquest home de 46 anys?

Jesús Ochoa Jiménez desapareix a Calahorra

Tot va començar el dimarts 13 d'abril quan Jesús Ochoa Jiménez, va sortir del seu domicili situat a Calahorra, que és on va ser vist per última vegada. La seva dona assegura que va sortir completament indocumentat, ja que no portava el mòbil ni la cartera, només es va emportar les claus de casa.

"No s'ha emportat el cotxe, ni les claus, ni el mòbil i, a més, la responsabilitat de la feina per ell és una religió"

Les alarmes van saltar quan, des de la feina del desaparegut, van trucar a la seva dona per preguntar-li si sabia on era Ochoa, ja que no s'havia presentat a la feina. Això li va estranyar molt a ella, ja que ell no havia faltat mai sense cap motiu justificat. "No s'ha emportat el cotxe, ni les claus, ni el mòbil i, a més, la responsabilitat de la feina per ell és una religió", explica un dels seus familiars.

En veure que les hores anaven passant i que no apareixia, es va començar a preocupar fins que, finalment, va decidir denunciar la seva desaparició. Jesús Ochoa Jiménez tenia problemes de mobilitat i, per aquest mateix motiu, els guàrdies civils que portaven el cas, pensaven que no podria estar gaire lluny i van començar a buscar-lo a pocs quilòmetres d'on va ser vist per última vegada.

Jesús Ochoa / Facebook

Jesús Ochoa ha estat trobat mort al canal de Lodosa d'Alfaro (Rioja) després de vuit dies desaparegut / Facebook

Els seus familiars estaven molt desconcertats per la seva desaparició, ja que no tenia cap motiu per desaparèixer ni tenia cap antecedent per res semblant i que el dia que se li va perdre el rastre,  "la seva rutina era la de sempre, portar les nenes a l'escola, fer la compra, com qualsevol dia", explica un familiar a Cierre Digital.

"Estem parlant d'una persona amb un camp visual reduït, que a més tenia dificultats per a caminar sense dolor, és inexplicable"

"Estem parlant d'una persona amb un camp visual reduït, que a més tenia dificultats per a caminar sense dolor, és inexplicable. El Jesús no se n'aniria sense dir res, té un vincle molt fort amb les seves filles.", explica el seu cosí, que ha aprofitat l'ocasió per comentar que, en el moment de la desaparició, no es va emportar una mitja compressora que necessita per caminar.

Troben el seu cadàver a 30 km d'on va desaparèixer

Malauradament, vuit dies després de la seva desaparició i tot i els esforços i batudes que s'han fet per localitzar-lo, la pitjor de les hipòtesis s'ha acabat complint: han localitzat el seu cadàver al canal de Lodosa, a la localitat d'Alfaro a gairebé 30 quilòmetres d'on va desaparèixer, fet molt desconcertant, ja que tenint en compte els seus problemes de mobilitat i que no tenia el cotxe, no se sap com ha aparegut a tanta distància d'on va ser vist per última vegada.

L'autòpsia determinarà les causes de la mort

Cal esperar els resultats de l'autòpsia que determinarà les causes de la seva mort. No han transcendit més detalls sobre l'aparició del cadàver i la Guàrdia Civil està intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets, ja que no descarten cap escenari ni cap hipòtesi.