Una dona de 32 anys ha aparegut morta aquest diumenge a l'habitació d'un aparthotel Libere de l'avinguda Gasteiz de Vitòria. La troballa ha tingut lloc durant el migdia i els treballadors de l'establiment han alertat els serveis d'emergències. Fins al lloc s'hi han desplaçat efectius sanitaris i agents de l'Ertzaintza. En arribar ja no s'ha pogut fer res per salvar la vida de la víctima, que feia hores que havia mort. Tot sembla indicar que hauria estat assassinada entre la tarda de dissabte o la matinada d'aquest diumenge

En analitzar l'escenari del crim les primeres evidències apuntaven cap a una mort violenta, cosa que s'ha pogut confirmar al cap d'un parell d'hores. Mentre el cadàver ha estat traslladat a l'anatòmic forense per practicar-li l'autòpsia, els agents de l'Ertzaintza busquen l'exparella sentimental de la víctima com a presumpte autor del crim, en el que s'està investigant com un nou crim masclista. Tot i això, encara es mantenen totes les hipòtesis obertes i no es descarta cap línia d'investigació. De moment se sap que l'home va estar a Vitòria aquest dissabte, però actualment està en parador desconegut.

Segon crim masclista aquest 2023 al País Basc

En cas de confirmar-se que la mort d'aquesta dona de 32 anys és un crim masclista seria el segon d'aquest 2023, tots dos en només 12 dies de diferència. El delegat del govern espanyol al País Basc, Denis Itxaso, ha confirmat que tot fa pensar en els "pitjors presagis" davant aquesta possibilitat. L'alcalde de Vitòria, Gorka Urtaran, ha mostrat la seva consternació pels fets i ha condemnat qualsevol mena de violència masclista en contra de les dones.

crim masclista vitoria ertzaintza
L'Ertzaintza busca l'exparella de la víctima. / Foto: David Aguilar / EFE
crim masclista vitoria
La dona feia hores que estava morta a l'habitació. / Foto: David Aguilar / EFE