La Policia Nacional ha localitzat aquest dimecres els cadàvers d'un matrimoni de mitjana edat, estesos a terra i amb aparents signes de violència, en un habitatge de la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón, en la qual també es trobaven els seus dos fills, menors d'edat.

Segons ha informat Emergències Comunitat de Madrid-112, ambdós cossos jeien en un domicili del número 5 del carrer Consejo de l'esmentat municipi. El primer avís als serveis d'Emergències s'ha produït a les 16:28 hores.

A la seva arribada, els sanitaris del Summa-112 han trobat l'home i la dona morts, ambdós sense possibilitat de reanimació. Els efectius d'Emergències no han mogut els cossos, en espera de l'arribada de la policia judicial, que prova d'identificar-los en aquests moments.

A més, els psicòlegs del Summa-112 han atès els dos menors que es trobaven a l'habitatge. En presentar ambdós cossos indicis de mort violenta, els agents del Grup V d'Homicidis s'han fet càrrec de la investigació.

Més detinguts a Madrid per baralles de carrer

La Policia Municipal de Madrid ha detingut deu menors d'entre 14 i 16 anys quan participaven en una baralla amb pals i matxets en la qual s'enfrontaven les bandes Dominican Don't Play (DDP) i Trinitaris al parc Anguita Couso del districte madrileny de Ciutat Lineal.

Segons han informat Efe fonts policials, cinc dels menors van resultar ferits per diversos cops i talls, i un d'ells va necessitar trasllat a l'hospital per una ferida profunda. La baralla va tenir lloc entorn de les set de la tarda de dissabte passat, quan policies de servei van presenciar la fugida d'un jove que era perseguit per un grup de menors que portaven matxets, ganivets i pals.

Mentre els agents de la Policia Municipal els identificaven, van relatar que havien participat en una baralla entre bandes a l'esmentat parc, molt pròxim al lloc on es va produir la intervenció policial. Deu menors d'entre 14 i 16 anys van ser detinguts, mentre que un altre no va poder ser-ho en tenir 13 anys i no ser encara imputable.

Els arrestats van ser posats a disposició del Grup de Menors de la brigada provincial de la policia judicial (Grume). A més, en l'enfrontament estaven implicades cinc noies menors d'edat que presumptament també pertanyien a aquestes bandes. Els agents de la Policia Municipal van aconseguir confiscar una navalla, dos pals de fusta, una barra de metall, gorres (distintives d'aquests grups) i cinturons.

Les dades de les bandes de carrer a Madrid

La Policia Nacional ha identificat 11.725 persones, detingut 120 i ha confiscat 60 armes durant els primers 18 dies d'activitat de l'operatiu especial contra la violència de les bandes juvenils a la Comunitat de Madrid.

Segons ha anunciat aquest dimarts la delegada del Govern, Mercedes González, a la Junta Local de Seguretat de Parla, el municipi d'Alcorcón (on es va produir dilluns passat una baralla entre bandes amb tres joves ferits) s'ha incorporat a les zones d'especial vigilància incloses al pla, mentre que se n'ha retirat als districtes d'Hortaleza i Fuencarral de la capital.

Són les mesures adoptades per la delegació del Govern a Madrid després de l'avaluació dels 18 primers dies de desplegament dels 514 agents que participen en aquest operatiu especial, que es prolongarà almenys fins al proper 14 de març als districtes de Carabanchel, Llatina , Pont de Vallecas, Usera, Villaverde, Centre, Arganzuela, Ciutat Lineal i San Blas, a més de les localitats d'Alcorcón i Parla.