Els paradistes del mercat de la Barceloneta han trobat un home sense sostre, de 32 anys, mort a l'entrada del recinte, en ple temporal de fred.

Un altre home, de 37 anys, ha aparegut també sense vida al Parc de la Ciutadella.

Morts de fred en ple temporal

Aquesta matinada, uns paradistes del mercat municipal de la Barceloneta han trobat el cos sense vida d'un home sense sostre a l'entrada del recinte.

El segons ha estat trobat al Parc de la Ciutadella. Al seu costat, un altre sensesostre amb símptomes d'hipotèrmia.

Segons fonts policials, cap dels cadàvers no presentava indicis de criminalitat i van ser assistits en un principi pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Tot apunta que els dos homes van ser víctimes del fred que va deixar a la ciutat la borrasca Filomena.

Aquesta nit s'han registrat temperatures mínimes per sota dels quatre graus a Barcelona.

Segons informa El País, la plataforma Emergència Ciutat Vella fa mesos que alerta a l'Ajuntament de l'augment de casos de gent sense llar a Barcelona.

Persona sin techo / Europa Press

Fa mesos que les associacions alerten de l'augment de persones vivint als carrers de Barcelona / Europa Press

L'espai on s'ha trobat el mort a la Barceloneta és un lloc utilitzat freqüentment per persones sense sostre per passar la nit, sobretot aquests dies amb el temporal de fred, pluja i vent que va deixar la borrasca Filomena.

Els Mossos d'Esquadra han informat de les defuncions el jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona, en funcions de guàrdia.

Persones sense sostre a Barcelona

A Barcelona viuen més de 1.200 persones als carrers, segons les darreres xifres de la fundació Arrels, que assisteix persones sense llar.

Des del passat 24 de novembre, l'Ajuntament de Barcelona prepara equipaments extraordinaris per la denominada "operació fred".

Aquest dissabte anunciaven un reforç dels equipaments per la borrasca que va disparar les alertes a Barcelona i a tot Catalunya per pluges, neu i vent, acompanyats de temperatures extremes.

Un operatiu coordinat pel Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), conjuntament amb Protecció Civil i amb la col·laboració de la Creu Roja i la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Persona sin techo / Europa Press

El temporal va fer que l'Ajuntament reforcés els equipaments de l'"operació fred" / Europa Press

En total, s'han ofert equipaments d'emergència a 360 homes i 34 dones sense llar.

Tot i que el consistori ha habilitat gairebé 3.000 places a albergs, la prohibició d'anar-hi amb animals de companyia o els carrets amb les pertinences fa que molts hi renunciïn i busquin llocs com el pàrquing subterrani del mercat de la Barceloneta, on es va trobar el cos del primer home, o parcs, segons informa El País.