La policia i bombers han trobat en un habitatge de València una dona anciana i dependent estirada al llit al costat del cadàver d'un home.

Una anciana estirada al costat d'un cadàver

Tot va passar aquest dijous a la tarda. Cap a un quart de vuit, la sala d'emergències del telèfon 092 va rebre l'avís d'un veí del carrer Julio Antonio de Valencia.

L'home alertava que havia sentit crits d'auxili d'una dona veïna seva, segons informen fonts policials.

A més, el denunciant va declarar que feia tres dies que sentia una ràdio encesa a gran volum les 24 hores del dia al mateix habitatge.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar efectius dels Bombers de l'Ajuntament de València, Policia Local i Policia Nacional que, després d'accedir a l'habitatge, van trobar la dona, anciana i dependent, estirada al llit.

Demanava ajuda des del llit i era dependent del mort

Al seu costat, estès a terra, es trobava un home mort. També es va trobar a la casa a un gos, que estava en bon estat. El cos va passar a disposició de les autoritats competents per aclarir les circumstàncies de la seva mort.

Per la seva part, efectius del servei d'atenció a urgències socials i col·laboració en emergències -SAUS- de l'Ajuntament de València han recomanat el trasllat de la dona a una residència, ja que depenia de l'home mort.

Ambulància SAMU / Prolife061

La dona estava estirada al llit al costat del cadàver de l'home de qui depenia a casa seva a València / Arxiu|Arxivament

De moment, roman en un centre de salut fins que finalitzin les gestions i es decideixi on serà ubicada i les seves circumstàncies personals. El gos ha passat a càrrec de l'associació Modepran, protectora d'animals de València i Paterna.

Un cas semblant es va fer públic fa una setmana, quan es va trobar el cos d'una veïna de Madrid, Clara Inés, que va ser trobada després de tres mesos morta a casa seva.

El cos, en avançat estat de descomposició, havia estat devorat pels seus set gats, cinc dels quals estaven també morts a l'habitatge.