Una pallissa en grup a un jove aquest diumenge ha obert una investigació de l'Ertzaina i la Policia Local de Basauri. Tretze persones van agredir i deixar inconscient a un jove de 23 anys per després dir-li: "eso te pasa por marica". Nou d'ells estan sent investigats.

Agressió homòfoba a Basauri

Diumenge cap a les dues del matí, la Policia Local de Basauri, Biscaia, va rebre un avís que alertava d'una agressió en grup contra un jove a la zona del parc Bizkotzalde del municipi.

Al lloc dels fets es trobaven diversos grups de persones. En un moment donat, un jove d'un dels grups es va apropar a un altre noi i li va dir que li feia fàstic i que marxés.

La víctima va assegurar que no es mouria del lloc, ja que estava en el seu dret de gaudir del parc amb els seus amics.

Llavors, l'agressor el va agredir al crit de "maricón de mierda". Diverses persones més es van unir a la pallissa i van continuar clavant-li cops de puny i puntades de peu fins que el jove va caure a terra.

Tretze persones apallissen un noi

En aquell moment, testimonis dels fets, que es trobaven als voltants, van intervenir per separar els agressors. Com a afegitó final li van dir coses com: "eso te pasa por marica​", i se'n van anar en grup cap al bari d'Azbarren.

Ertzaina / Europa Press

Una investigació de l'Ertzaina i la Policia Municipal de Basauri ha aconseguit identificar nou dels tretze joves que van agredir un noi al crit de "maricón de mierda" / Europa Press

Els agents de la Policia Municipal desplaçats van sol·licitar una ambulància per atendre el ferit, que havia quedat inconscient, de múltiples contusions en diferents parts del cos.

Finalment, va haver de ser traslladat a l'hospital de Galdakao per rebre assistència mèdica.

"Eso te pasa por marica"

Ara, després d'una investigació conjunta entre l'Ertzaina i la Policia Local de Basauri, s'ha pogut identificar nou dels tretze agressors, d'entre 18 i 27 anys, com a presumptes participants d'un delicte de lesions.

Per la seva part, l'Ajuntament de Basauri ha condemnat aquesta agressió, que ha qualificat d'"homòfoba", ja que es va dur a terme al crit de "maricón de mierda".