Una esllavissada provoca el descarrilament d'un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat entre Àger i Santa Linya, a la Noguera.

Descarrila un tren de FGC a la Pobla

A primera hora d'aquest matí, el tren de la Pobla de Segur en direcció nord ha patit un accident en estampar-se contra una esllavissada que havia cobert les vies de roques entre Àger i Santa Linya, de la comarca La Noguera.

No hi ha hagut ferits tot i que el cop ha estat tan fort que ha fet que el tren descarrilés.

S'han hagut d'evacuar les úniques dues persones que hi viatjaven, el maquinista i una passatgera.

Per cobrir el trajecte interromput per l'accident, des de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, FGC, s'ofereix un autobús entre la Pobla de Segur i Balaguer.

Una esllavissada en un lloc de difícil accés i protegit

L'esllavissada ha tingut lloc en un punt de difícil accés i que està protegit amb malles.

Per això la principal hipòtesi és que les roques han caigut a causa d'un moviment de la muntanya, segons informa Nació Digital.

Tren esllavissada / Twitter @maquinistilla

L'esllavissada ha provocat l'accident d'un tren dels FGC a La Noguera, sense ferits / Twitter @maquinistilla

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat experts de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya per avaluar els danys i inspeccionar el terreny i l'esllavissada.

Ara es verificaran els danys del tren, es retiraran les pedres de les vies i es netejarà el camí habitual d'aquesta línia.

Després d'aquests serveis prioritaris, s'analitzarà la zona afectada, es protegirà de nou amb malles i s'investigaran les causes concretes de l'esllavissada.