Quatre empleats dels parcs d'atraccions de DisneyOrlando, Florida, han estat detinguts en el marc d'una operació policial encoberta contra el tràfic de persones, que ja compta amb un centenar d'arrestats. Centrats en la prostitució i l'abús infantil, diversos agents es van fer passar per nenes i prostitutes per poder agafar els pederastes de l'estat, al sud del país. Amb edats d'entre 17 i 67 anys, ja hi ha 108 persones detingudes.

Diversos treballadors de Disney detinguts per abús infantil

Entre ells figuren aquests quatre treballadors del Walt Disney World Resort d'Orlando, segons anunciaven aquest dimecres les autoritats. Ho feien en una roda de premsa, on el xèrif del comtat de Polk, Grady Judd, va detallar com es va dur a terme el que ells anomenen "Operació Tristesa de març 2", que es tractava una batuda encoberta realitzada durant sis dies a Florida. L'èxit de l'operació va aconseguir detenir 108 persones, amb edats compreses entre els 17 i els 67 anys, segons detalls de la investigació.

Disney World Orlando / Europa Press

Quatre empleats de Disney han estat detinguts en el marc d'una operació policial / Europa Press

Un dels empleats de Disney detingut és un home de 27 anys que treballava com a socorrista a Disney's Polynesian Village Resort, va assenyalar Judd, detallant que havia enviat missatges i imatges sexuals de si mateix a un detectiu encobert que es feia passar per una nena de 14 anys en una xarxa social per la qual xatejaven. El segon dels treballadors és un jove de 24 anys, que treballava al restaurant Cosmic, mentre els altres dos són un especialista d'IT (Information Technology), de 45 anys, i un desenvolupador de programari, de 27.

Una operació amb 108 persones arrestades: prostitució i pederàstia

"Quatre arrestos d'aquesta magnitud en una setmana és simplement notable", emfatitzava el xèrif, que també va relatar que els investigadors van identificar les prostitutes que publicaven anuncis en línia, així com als "clients" que les buscaven, amb la intenció d'"identificar i alliberar les víctimes que estaven sent forçades a exercir la prostitució (tràfic de persones), o qualsevol persona que participés en el tràfic".

Disney World Orlando / Arxiu|Arxivament

També s'han detingut persones relacionades amb la prostitució / Arxiu

Amb el mateix modus operandi, els agents es van posar en contacte a través d'internet amb els sospitosos i van organitzar una reunió en un lloc on van ser arrestats, detallava Judd, sense especificar el lloc. Dels detinguts en aquesta part de l'operació, segons informa la policia, un home de 66 anys detingut va explicar que era un jutge jubilat de Chicago, mentre que un altre, de 42 anys, va afirmar estar casat, amb vuit fills, i que a un d'ells l'havia deixat en un partit de futbol per trobar-se amb una prostituta.

Al llistat de sospitosos "destacats" de tràfic de persones publicat per les autoritats locals apareix una dona, Tiffany Nash, d'Orlando, de 32 anys, que va ser arrestada per traficar amb una altra dona per a la prostitució. "La indústria de la prostitució online afavoreix els traficants i victimitza els qui hi són sent traficats. El nostre objectiu és identificar les víctimes, oferir-los ajuda i trobar i arrestar els qui es beneficien de l'explotació d'éssers humans, perquè on hi ha prostitució, hi ha explotació, malaltia, disfunció i famílies trencades," va rematar el xèrif.