Aquest cap de setmana desenes de persones, després d'estar-se preparant durant mesos, van presentar-se als exàmens de les oposicions per ser membres del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Aquestes proves, organitzades per l'Ajuntament de Barcelona, serveixen per escollir les persones que podran ingressar a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) per fer el curs bàsic de policia, juntament amb els Mossos d'Esquadra, per acabar sent agents.

Després de l'examen, alguns sindicats van denunciar que el test psicotècnic que s'havia fet servir ja s'havia publicat dies abans i era el que feia servir una de les escoles de formació per opositors. Després de l'enrenou generat a les xarxes socials, el consistori ha decidit investigar els fets.

Investigació d’ofici de l’Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha obert d'ofici un expedient informatiu per investigar si un test psicotècnic de les oposicions de la Guàrdia Urbana és el mateix que s'havia fet servir en la formació d'alguns dels aspirants.

Opos GuardiaUrbana

Proves d'oposició de la Guàrdia Urbana de Barcelona, investigades per l'Ajuntament de Barcelona / ElCaso.cat

La investigació sorgeix de la queixa feta pels sindicats CCOO i UGT, que han denunciat aquesta possible irregularitat. El consistori vol aclarir si és cert i ha informat que n'informaran el tribunal perquè faci "les actuacions necessàries". Les proves d'accés al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona van començar ahir dissabte amb el percentatge d'aspirants dones més alt de la història: un 32%. Es vol assolir els 3.500 agents i per això hi ha 259 places per a 4.827 opositors.

Les proves que tenen els centres de formació

Fonts policials asseguren que és normal que escoles de formació tinguin accés a proves per preparar els seus agents i que alguns cops poden ser semblants o algunes preguntes iguals en el test psicotècnic, però han demanat que s'aclareixi què pot haver passat.