Tiroteig mortal en un atracament a Sevilla. Ha mort un dels lladres més coneguts de la ciutat, el Demonio. Al voltant de les vuit de la tarda d'aquest divendres un grup de lladres han entrat armats en un supermercat del carrer de Contador, al barri d'Amate, a Sevilla. Diversos testimonis van alertar al telèfon d'emergència i els primers a arribar, com acostuma a passar, va ser una patrulla de la Policia Local de Sevilla.

Els avisos dels testimonis eren clars, el grup de lladres que havia entrat al supermercat anaven armats. Quan la policia va arribar un dels lladres va apuntar als agents amb una escopeta i es va enfrontar als policies, que van obrir foc. Un dels lladres va caure a terra abatut. El segon lladre es va poder escapar.

La Policia Nacional ha obert una investigació per aclarir els fets, poder detenir el segon lladre i també analitzar el tiroteig i si els agents de la policia de Sevilla van actuar correctament. Tot sembla indicar que sí, segons les primeres investigacions.

Van assaltar el supermercat amb una escopeta de foc real

Segons es desprèn de l'atestat, els lladres van amenaçar diverses vegades amb l'escopeta als treballadors i clients del supermercat per fer-se amb les caixes registradores. Els lladres sospitaven que estarien plenes amb els diners de la recaptació de tot el dia. Van entrar quan faltaven pocs minuts pel tancament de l'establiment. Els agents de la Policia Nacional van recollir baines de la zona per poder obrir la investigació i presentar les seves conclusions al jutge.

L'atracador abatut és Juan José V.G., un expresidiari que feia pocs mesos que havia sortit de la presó, que la policia el coneix com el Demonio. Es tracta d'un home de nacionalitat espanyola molt conegut pels policies que s'han dedicat a lluitar contra els robatoris violents. El currículum de l'atracador era, sobretot, aquest tipus de delictes.

El cos del Demonio va ser traslladat de matinada a l'Institut de Medicina Legal de Sevilla, on se li haurà de practicar l'autòpsia per aclarir com va morir. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar a última hora de la nit diversos familiars de l'home mort, que van intentar veure el cadàver del seu familiar. Una d'elles, la filla, que, segons sembla, el còmplice del seu pare, que va poder escapar de la zona, la va avisar.

Oberta investigació

La Policia Nacional de Sevilla serà l'encarregada d'investigar els fets. Els dos agents actuants, amb experiència de més de 20 anys a la policia, van rebre el suport dels comandaments del cos i també dels sindicats de la policia de Sevilla, que han avalat l'actuació tenint en compte el risc real que tenia l'atracament amb dues persones perilloses i armades amb una escopeta de foc real.

Està previst que els dos agents prestin declaració davant dels agents d'Homicidis de la Policia Nacional, com és habitual i marca el protocol, i que després repeteixin la seva versió davant del jutge de guàrdia que ha assumit la mort del conegut atracador de Sevilla.