Una situació realment inversemblant s'ha produït ahir al migdia en Upper Heyford, al comtat d'Oxfordshire, a Anglaterra. Un avió ha xocat contra la part baixa d'un bloc de pisos. El pilot ha aconseguit sortir de l'aeronau abans de l'impacte, però ha patit diverses ferides i està sent tractat a l'hospital.

Afortunadament, no hi ha hagut més ferits que el pilot, però gran part de la façana de l'edifici s'ha vist afectada pel fort impacte de l'avió. En el moment de l'accident, el pis amb què ha xocat l'aeronau era buit, la qual cosa ha reduït dràsticament les possibilitats que hi hagués més ferits.

Segons informa la BBC, no es tracta d'un avió militar, encara que en principi s'havia especulat amb aquesta possibilitat, ja que la zona en la qual es va produir l'accident està a pocs quilòmetres d'una base de la RAF (Força Àrea Britànica) que té una seu a Camp Road.

Una veïna de la zona va presenciar l'accident

Tisa Kilby, una dona de 55 anys que viu a Upper Heyford, estava passejant el seu gos quan ha vist l'avió xocant contra el bloc de pisos. Ha parlat amb diversos mitjans locals sobre aquest accident, ha dit que va veure com el pilot sortia disparat de l'aeronau per caure a la teulada del bloc de pisos poc abans de l'impacte.

Kilby es va mostrar sorpresa i espantada en el moment de l'accident: "Vaig mirar cap a dalt i, literalment, vaig veure aquest senyor saltar d'aquest avió i vaig pensar, aquest és un lloc estrany per llançar-se en paracaigudes. Als quatre o cinc segons, l'avió va caure en picat i es va estavellar contra el bloc d'habitatges", ha comentat.

avion 2 tw

L'accident d'Upper Heyford / Twitter

Diversos agents de policia s'han desplaçat al lloc dels fets i han informat els veïns sobre l'estat del pilot, ja que es van mostrar preocupats en veure'l saltar de l'aeronau. Actualment, està ingressat a l'hospital, recuperant-se de les lesions sofertes després de l'impacte contra la teulada de l'edifici.

El comunicat de la policia de Thames Valley

El cos policial de Thames Valley ha emès un comunicat en el qual informaven sobre l'ocorregut a Upper Heyford, aportant algunes dades d'interès per als mitjans de comunicació i els veïns de la zona: "L'avió es va estavellar contra un bloc de pisos desocupat a prop de Camp Road a Upper Heyford al voltant del migdia d'avui. El pilot ha patit diverses ferides i ha estat traslladat a l'hospital. Ningú més no ha resultat ferit a conseqüència de l'incident".

També han informat sobre l'estat de l'estructura de l'edifici després de l'agressiu impacte: "La policia de Thames Valley ha col·locat un petit cordó al lloc, tanmateix, en aquest moment no és necessari evacuar els residents locals".

Finalment, han demanat la col·laboració dels ciutadans per veure si poden investigar sobre l'accident i aclarir alguns detalls: "N'instem qualsevol que tingui imatges o informació que es comuniqui amb nosaltres trucant al 101, esmentant la referència 857."