Moltes persones volen fer-se operacions estètiques per millorar una característica física amb què no estan massa contents. Tot i això, aquest tipus d'intervencions solen ser molt costoses i no tots poden permetre's desemborsar molts milers d'euros en elles, per la qual cosa busquen opcions més econòmiques.

En els últims anys, moltes persones han optat per marxar a altres països per posar-se a les mans d'altres metges i professionals per a aquest tipus d'intervencions estètiques. Una de les destinacions predilectes des de fa uns anys és Turquia, el país otomà ofereix els serveis de molts doctors que poden operar a qui desitgin anar fins allà.

Encara que l'experiència d'algunes persones ha estat bona, també n'hi ha molts que han denunciat negligències mèdiques que han acabat suposant problemes greus de salut i un cost extra per tractar lesions. La majoria d'operacions que sol·liciten els turistes allà són estètiques, rinoplàsties, empelts capil·lars o injeccions de bòtox, el 'catàleg' és realment ampli.

La negligència mèdica contra una dona a Turquia

Amanda Turner, una dona de Belfast, Irlanda del Nord, va decidir viatjar fins a Turquia per operar-se la boca, el seu objectiu era el d'aconseguir un nou somriure digne d'una estrella de Hollywood. Les intervencions dentals en el Regne Unit solen ser molt costoses i ella va trobar una opció realment barata per poc més de 3.600 euros.

Tuner havia sol·licitat que se li col·loquessin unes corones noves i una operació d'endodòncia. Va estar diversos dies a Turquia sent tractada, però tot es va complicar l'últim dia, quan es va adonar que el procediment dels professionals que la van operar no va ser gens ortodox, ja que el van col·locar trossos de dents tallades a les genives.

Les dents després de l'operació Twitter
Les dents després de l'operació / Twitter

Aquestes dents postisses, que es coneixen com a ponts, van ser col·locades de manera incorrecta i ara Amanda Turner lamenta profundament la seva decisió d'anar fins a Turquia per operar-se per estalviar-se una quantitat important. Ara haurà d'invertir molts més diners a arreglar el que li han fet.

Les declaracions de Turner

La víctima ha atès els companys del The Sun per explicar el que ha passat. Es va mostrar indignada per la falta de professionalitat dels metges turcs i es va lamentar per haver pres aquesta decisió: "No puc creure que això m'hagi passat. Vaig pensar positivament, almenys després que em tornin a operar deixaré de sentir dolor, encara que ara mateix és insuportable," va dir Turner.

Va parlar sobre el preu que tindrà la nova operació a què s'haurà de sotmetre: "El meu dentista m'ha dit que hauré de gastar-me uns 21.000 euros". A més, va dir sentir molt dolor i que va saber l'últim dia de l'operació que els metges no estaven fent bé la seva feina.

Turner va comentar la seva experiència i el servei que va contractar: "El paquet que m'oferien era de 28 corones, un pont per un queixal que em faltava, endodòncia, allotjament al meu hotel i trasllats, des de l'aeroport, tot per 3.600 euros".

Finalment, va relatar la seva terrible experiència a la clínica: "Podia sentir que les dents ni tan sols estaven col·locades correctament, tenien aquest ciment a les meves dents i les meves pròpies dents de sota tenien un dolor insuportable. Em van fer un tractament que jo no volia", va apuntar.