Mere és una cadena de supermercats rus molt similar als establiments de Lidl o Aldi. Fa uns mesos van intentar obrir les seves portes a diverses ciutats espanyoles, però ha estat un fracàs i molts dels supermercats s'estan veient obligats a tancar. És el cas d'un establiment de Madrid, que tancarà les portes en poc més de dues setmanes.

Això implica que la plantilla de treballadors d'aquesta cadena es quedaran al carrer. "A principis de gener ens van reunir els treballadors d'aquest Mere i ens van dir que el 15 de febrer seria el nostre últim dia de feina. Ens ho van dir verbalment, sense deixar res per escrit. De moment, no sabem res més", explica un dels treballadors a El Español.

Alguns supermercats Mere tancaran els seus establiments

La cadena de supermercats Mere va arribar a Espanya fa nou mesos i, encara que tot apuntava que seria un èxit, no es va arribar al nivell d'objectius que esperaven, motiu pel qual han hagut de tancar molts dels seus establiments. De moment, dels vuit que hi ha arreu del país, tres d'ells s'han vist obligats a tancar, concretament són els Mere de Gandía (València), Aldaia (València) i del centre de Madrid.

"No sabem res, estem esperant que des de Rússia ens expliquin la versió oficial"

De moment, continuen oberts els Mere de Tortosa (Baix Ebre), Onteniente (València)  estan oberts, com també ho està un altre de Madrid. L'encarregada d'un Mere de Parla (Madrid), explica que no saben amb certesa què passarà i que tampoc es descarta que Mere compri un altre establiment a Madrid. "No sabem res, estem esperant que des de Rússia ens expliquin la versió oficial", explica a El Español

Mere / Twitter CiudadanosParla

Mere és una cadena de supermercats rus semblant a Aldi que, després de pocs mesos d'instal·lar-se a Espanya, ha hagut de tancar molts dels seus establiments  / Twitter CiudadanosParla

Segons explica Mere a la seva pàgina web oficial, tenen previst obrir noves botigues arreu d'Espanya i d'Europa. "El territori de Catalunya va ser escollit per l'inici de l'expansió de la cadena. Els nostres establiments representen nous llocs de treball per la gent local i ajuden a moltes famílies a estalviar significativament el seu pressupost de despeses", s'explica a la web.

"Són productes bons i barats i ara haurem d'anar als supermercats de sempre, tot i que trobarem a faltar molts productes d'aquí"

Els productes que es venen en aquest supermercat tenen una bona relació qualitat preu i, des que ha començat la liquidació, cada vegada tenen més clients, atrets pels llaminers preus d'abans del tancament. "Ja ens han dit que tanquen i ens fa bastant pena perquè ens agrada comprar aquí. Són productes bons i barats i ara haurem d'anar als supermercats de sempre, tot i que trobarem a faltar molts productes d'aquí", conclou un matrimoni de clients del Mere a El Español.