Un jove ferit greu en un apunyalament durant les festes d'Horta, al nord de la ciutat de Barcelona, aquest cap de setmana. Els fets van passar al voltant de dos quarts de sis de la matinada d'aquest diumenge, 19 de setembre, a la zona del carrer de Lisboa, en aquest districte de Barcelona.

Els Mossos d'Esquadra van poder detenir sis persones, cinc d'ells menors d'edat i un major d'edat, de nacionalitat espanyola de 19 anys, segons ha pogut saber ElCaso.cat. La majoria dels detinguts, segons ha pogut saber aquest mitjà de fonts policials, són de nacionalitat dominicana

La policia catalana va rebre l'avís quan passaven pocs minuts de dos quarts de sis, dels vigilants del Metro, de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), d'una persona ferida per arma blanca a la zona. Després de rebre l'avís es va organitzar un desplegament amb agents de paisà i uniformats per fer recerca per la zona, amb les informacions que s'havien rebut per part dels testimonis i els detalls que havien pogut recopilar també els vigilants de seguretat de l'estació d'Horta del Metro de Barcelona.

Detinguts després d’una batuda pel barri d’Horta

Finalment, després d'una batuda pel barri, es van poder detenir les sis persones relacionades amb aquesta agressió, que segons les primeres investigacions de la Unitat d'Investigació (UI) de la comissaria d'Horta-Guinardó va ser motivada per un intent de robatori. El jove va ser assaltat pel grup de joves, com a mínim de sis persones, i quan es va resistir a l'assalt, va ser apunyalat.

Dels sis detinguts cinc són menors d'edat -els Mossos d'Esquadra no n'han facilitat l'edat concreta ni tampoc la seva nacionalitat, tot i que ElCaso.cat ha pogut saber que la majoria són dominicans- i el sisè és major d'edat, de 19 anys i de nacionalitat espanyola. L'arrestat major d'edat no té antecedents per delictes comesos a Espanya, segons han confirmat fonts de la policia catalana.

Investigació oberta per aclarir els fets

El jove arrestat passarà a disposició judicial entre aquest dilluns i aquests dimarts. Els menors, després de ser detinguts, van ser entregats a la Fiscalia de Menors, que els ha deixat en llibertat amb càrrecs. Les investigacions dels Mossos, on s'haurà de confirmar la motivació i també la participació concreta dels assaltants en l'atracament, hauran d'aclarir quins delictes imputen als arrestats.

El jove assaltat, segons ha pogut saber ElCaso.cat, va ser traslladat greu, però ja ha pogut ser donat d'alta.