L'ofidiofobia és la por irracional de les serps, es tracta d'una fòbia realment comuna entre moltes persones davant d'aquests animals, es pot destacar que moltes d'aquestes espècies poden ser mortals per la seva força física o pel verí que són capaços de desprendre cap a les seves víctimes mitjançant els seus ullals.

És un trastorn catalogat entre les zoofòbies (por d'algunes espècies d'animals) i és una de les més comunes. Els que la pateixen tenen un profund terror en contemplar les serps, fins i tot si els veuen en imatges o si es tracta d'una joguina que emuli aquest popular rèptil.

Aquesta por no entén d'espècies ni de les característiques de la serp, tingui verí o no, causarà un estat de nervis i alteració en la persona que pateix ofidiofobia. Fins i tot hi ha gent que els té por per creença religiosa, ja que en diverses escriptures aquest animal és representat com el mal i se li associa amb el dimoni o deïtats amb finalitats negatives.

La serp que va espantar els passatgers d'un tren

Diego, una pantherophis guttatus, coneguda comunament com a serp del blat de moro, es va escapar de les mans de la seva propietària en un tren que anava de Londres a Sheffield. El rèptil, que mesura una mica menys d'un metre, va terroritzar alguns dels passatgers que van fugir quan es van assabentar que aquest animal estava solt.

Buscaven la serp pel tren Twitter
James buscant la serp / Twitter

La propietària de Diego, una adolescent, va col·locar el rèptil a sobre d'una de les taules del tren i quan es va voler adonar un se li havia escapat de les mans, anant cap als seients. El personal de seguretat i el supervisor van ser alertats pels passatgers, però no van poder fer res, ja que l'encarregat de l'ordre a l'interior d'aquest transport pateix d'ofidiofobia.

Afortunadament, James Noble, un dels passatgers del tren, va aconseguir atrapar a Diego, que és d'una espècie que no és verinosa i sol ser una de les serps que més gent té a les seves cases com a animals domèstics, ja que solen ser molt dòcils i no creixen massa.

Les declaracions dels testimonis

Noble va atendre els companys de The Sun per explicar com va ser aquesta estranya experiència: "Vaig pensar que era una broma quan rebem l'avís que hi havia una serp solta al tren. No estava segur de què podia passar quan vaig fer el seient enrere i vaig posar la mà buscant a Diego, però em van dir que no era verinosa", va dir.

També va afirmar que no era la primera vegada que tenia una serp a les seves mans, la qual cosa li va donar una mica més de tranquil·litat: "N'he tocat algunes abans, però mai no n'he vist una de solta en un tren, va ser una cosa nova, però tot va acabar bé", va comentar.

Chris Fidler, periodista que era a bord, també va comentar alguns detalls d'aquest curiós viatge amb tren: "No podia creure-ho quan em vaig asseure. Una noia estava abraçant a una serp, que semblava estar molt relaxada, ella em va dir que era segur, que no tenia verí. Després va saltar en l'espai entre els dos seients", va aclarir.

Va ser Chris el que va anar a avisar el personal que treballa al tren: "Vaig alertar un membre del personal de seguretat, però va dir que les serps li feien molta por".