Incident important aquest dilluns al vespre a la zona de terrasses de la platja Gran de Cadaqués, a l’Alt Empordà, en plena campanya d’estiu, quan aquest municipi del nord del país està ple de turistes i estiuejants. Un senglar es va acostar fins a la zona i va atacar una nena de deu anys, ferint-la a la cama. Els fets van passar a última hora del vespre, quan la platja i la zona de la riba Nemesi Llorens estava plena de gent passejant i en terrasses.

La nena de deu anys estava a la zona de platja de Cadaqués quan l’animal la va sorprendre, s’hi va acostar i la va atacar, ferint-la amb un dels seus ullals, fent-li una ferida profunda a la cama, segons les primeres exploracions que van fer els tècnics del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) al lloc dels fets. Quan van poder estabilitzar a la petita se la va traslladar al CAP de Cadaqués. Més tard, però, va ser també traslladada amb ambulància a l'hospital de Figueres per tal de tancar-li la ferida, que era bastant profunda per l’acció de l’ullal de la bèstia, que era de grans dimensions.

Imatges posteriors a l'atac del senglar a la nena de deu anys a Cadaqués

? "Problema greu" a Cadaqués amb els senglars | VÍDEOS

Segons recull l’ACN, l’alcaldessa de Cadaqués, Pia Serinyana, ha explicat aquest matí que tenen un "problema greu" amb els senglars que baixen al nucli urbà, sobretot a l'estiu quan troben menys aigua i menjar a la muntanya. Això, evidentment, és un problema greu, i més quan aquest municipi, que viu sobretot del turisme i sobretot durant la campanya d’estiu, convertint-se en un perill real contra els humans.

Des del consistori no és el primer cop que es demana ajuda als Agents Rurals per combatre l’arribada de senglars fins al nucli urbà. Si bé és el primer cop que un animal ataca un humà a Cadaqués, són molts dels veïns i estiuejants d’aquest municipi de l’Alt Empordà que han posat el crit al cel per denunciar que ningú fa res i que cada cop els animals es comporten de manera més agressiva contra els humans.

La nena de deu anys atacada aquest dilluns al vespre mentre estava passejant per un dels carrers a tocar de la platja, es recupera bé de la ferida i no es pateix per la seva vida.