Accident fatal. Sofia Cheung, de 32 anys, una famosa ‘influencer’ originària de Hong Kong, va morir dissabte passat mentre es feia un ‘selfie’ en una cascada. La jove té 17.000 seguidors a Instagram i va pagar molt car l'intent de compartir-los una nova fotografia espectacular, mentre passava el dia al parc Ha Pak Lai amb tres amics. 

Mor una 'influencer' mentre es feia una foto

El desenllaç va ser desastrós. La bloguera va decidir fer-se unes fotos a la vora de la cascada Pineapple Mountain, un lloc força pintoresc i popular entre els turistes. Allí Sofia va perdre l'equilibri en una mala maniobra i va caure al buit, acabant a l'aigua.

La caiguda va ser impactant i els seus amics van trucar a tota pressa als serveis d'emergència. Els socorristes van acudir al lloc ràpidament i Sofia va ser traslladada d'urgència a un hospital de Hong Kong, on va ser finalment declarada morta. 

Segons mitjans locals, el desig de fer-se el ‘selfie’ més extrem ha desencadenat l'accident fatal de Sofie. Aquest mateix procediment ha desencadenat la mort de diversos 'fotògrafs' en els últims anys.

Segons un estudi global realitzat per investigadors de la Biblioteca Nacional de Medicina dels Estats Units i publicat el 2018, un total de 259 persones van perdre la vida mentre feien fotos entre el 2011 i el 2017. La majoria d’autoretrats 'selfies' fatídics van ser en gratacels, muntanyes, llacs i mitjans de transport en marxa. La mitjana d’edat de les víctimes va ser de 22 anys: el 50% tenia entre 20 i 29 anys i el 36% entre 10 i 19 anys.

Un 'influencer' es dispara al cap per accident jugant amb una pistola

El 'influencer' nord-americà WhistlinDiesel és afortunat. Va disparar-se al cap mentre jugava amb una pistola i va sobreviure. El jove de 22 anys disparava contra unes plaques de metall quan una de les bales va rebotar i se li va incrustar al front. 

WhistlinDiesel / @whistlindiesel

WhistlinDiesel / @whistlindiesel

De camí al centre sanitari, com no podia ser d'una altra forma, WhistlinDiesel va fotografiar-se amb la cara coberta de sang -tipus Hannibal Lecter- i va comentar l'accident amb els seus seguidors: "No estic segur de com estic viu", va escriure. "Em va impactar una bala del calibre 50 que va rebotar a només un metre de distància directament al meu front", va lamentar des de l'hospital. També va procurar de tranquil·litzar els ànims del seus 1,5 milions de seguidors: "Estic bé, només estan fent-me alguns escàners per assegurar-se que no tinc el cap massa inflamat".