Un veí de Guissona, a la Segarra, va ser víctima d'un segrest el passat 19 d'octubre, quan dos joves el van atacar a casa seva, agredint-lo i emmordassant-lo, abans de portar-lo a una nau abandonada en un polígon industrial d'Òdena. Els presumptes segrestadors van trucar el fill de la víctima demanant-li una quantitat de marihuana a canvi d'alliberar el seu pare que aquest, suposadament, els devia. L'home va aconseguir escapar i demanar ajuda, i els Mossos d'Esquadra van detenir els sospitosos que van fugir a Igualada.  

La investigació que la policia catalana va posar en marxa va revelar la implicació d'una tercera persona, artífex del segrest, que al moment dels fets era a Madrid. Gràcies a la col·laboració de la Policia Nacional també va acabar arrestat, i tots tres joves, de 24, 26 i 29 anys, tots d'origen dominicà, però amb nacionalitat espanyola, van passar a disposició judicial, quedant els detinguts a Igualada en llibertat provisional, mentre el tercer ingressava a presó

Un suposat deute per tràfic de drogues

La motivació dels segrestadors hauria estat l'impagament d'una dosi de marihuana per part de la víctima. Per aquest motiu, van decidir retenir-lo i exigir-li al seu fill la quantitat equivalent de droga que el pare, suposadament, no havia pagat, o els diners que els devia inicialment. Tot això va anar acompanyat d'amenaces de mort, la qual cosa va espantar el fill, qui va acudir a la comissaria dels Mossos de Cervera per explicar-los el succeït. 

La Unitat Central de Segrestos i Extorsions va posar en marxa una investigació. Aquell mateix dia, al voltant de les set de la tarda, mentre duraven les perquisicions per trobar l'home segrestat, els va arribar un avís dels serveis d'emergències que alertava d'una persona que assegurava haver escapat després d'haver estat retingut contra la seva voluntat en un polígon industrial. Després d'escoltar les declaracions de la víctima, els agents van posar en marxa un dispositiu per poder localitzar i detenir els presumptes segrestadors. 

Un d'ells va intentar abandonar el país 

La recerca va donar els seus fruits cap a les deu de la nit, quan van localitzar als dos joves en una gasolinera d'Òdena. En veure la presència policial van intentar escapar amb el cotxe cap a Igualada, on van acabar detinguts. El tercer implicat, el que era a Madrid, en assabentar-se de la detenció dels seus còmplices, va decidir fugir del país. Va ser arrestat moments abans d'agafar un vol a l'aeroport de Madrid-Barajas, i va ingressar a presó el passat 23 d'octubre per ordre del jutge.