L'incendi de la Conca de Barberà i de l'Anoia viurà una segona nit també molt complicada. La marinada no ha ajudat i els pitjors pronòstics s'han complert, fent avançar el foc, amb represes i revifalles, pels flancs drets i esquerra, a més del cap. No era una opció que els homes i dones de David Borrell, l'inspector en cap dels Bombers de la Generalitat, no haguessin previst, però ha sigut un bon contratemps.

Aquest empitjorament de la situació ha obligat a activar el pla de contingència que s'havia organitzat per si el foc saltava el perímetre i empès pel vent seguia direcció a Tous i a Santa Maria de Miralles.

🔴🔥 EN DIRECTE: Última hora i seguiment en directe de l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia

Els Bombers havien desplegat unitats terrestres en diversos punts que és on s'esperarà ara el foc, que creixerà de perímetre i que se l'haurà d'aturar en altres punts. Durant tota la nit, amb millors condicions meteorològiques, els Bombers de la Generalitat desplegaran diverses tècniques i tàctiques per poder anar ancorant les flames i poder-lo perimetrar.

Incendi Conca de Barberà / EFE

Agents dels Mossos d'Esquadra a la zona de l'incendi, a la Conca de Barberà / EFE

La baixada de temperatures, la baixada del vent i la pujada de la humitat que està previst per demà poden ajudar als Bombers a contenir les flames. Borrell, però, que assegura que s'obren ara oportunitats per atacar el foc, no amaga que la nit serà llarga i complicada a la Conca de Barberà i a l'Anoia.

Confinats Tous i Miralles

Els Mossos d'Esquadra ha evacuat al voltant de les vuit del vespre la urbanització de l'Aubareda de Sant Martí de Tous i s'ha confinat la resta del municipi perquè el foc s'ha obert pel cap i l'últim terç del flanc esquerre.

Els Bombers demanen també el confinament de Santa Maria de Miralles (Anoia) i els cossos d'emergències fan una crida perquè cap persona s'acosti a la zona de l'incendi. Aquest dissabte ja s'havien confinat les poblacions de Bellprat i del poble de Sant Gallard, al municipi de les Piles (Conca de Barberà). En total s'han confinat 1.200 persones a Tous i unes 150 a Santa Maria de Miralles.

Més de 1.300 hectàrees cremades

El foc ha cremat unes 1.372 hectàrees, segons els càlculs que han fet els Agents Rurals durant la tarda. La dada també l'ha confirmat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, aquest vespre des del centre de comandament avançat de Bombers, a Santa Coloma de Queralt.

D'aquestes hectàrees, la majoria són de terreny forestal i formen part, 933 hectàrees, de l'EIN del Sistema Prelitoral Central. Bellprat és el municipi més afectat, on s'han cremat 1069 hectàrees. A Santa Maria de Miralles han cremat 170 hectàrees, a les Piles 70 hectàrees i Santa Coloma de Queralt, 48,5 hectàrees. Els Agents Rurals segueixen treballant per aclarir què ha motivat l'incendi, que es va iniciar a tocar de la carretera C-241d, a Santa Coloma de Queralt.

🔴🔥 EN DIRECTE: Última hora i seguiment en directe de l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia