Jorge Mendes és un dels agents més poderosos del món del futbol, el portuguès ha aconseguit generar un imperi multimilionari gràcies a Gestifute, la seva empresa de representació. Ha aconseguit tancar tractes amb els millors equips del món. Recentment, se'l va veure a Barcelona en la firma de la renovació d'Ansu Fati fins a 2027 amb una clàusula de rescissió de 1.000 milions d'euros.

Avui dia és el representant de molts dels millors jugadors del món, treballen amb la seva empresa estrelles com Rúben Dias, Bernardo Silva, Fabinho, Joao Cancelo, Ansu Fati, Diogo Jota, Ederson, Ángel Di María, James Rodríguez i la joia de la corona, Cristiano Ronaldo.

No treballa únicament amb jugadors de futbol, també és l'agent d'alguns dels entrenadors més reconeguts del món com José Mourinho, Gennaro Gattusso, Nuno Espírito Santo, Bruno Lage i Sérgio Conceição.

Els orígens de Jorge Mendes

Jorge Mendes ve d'una família humil i aviat va haver de començar a treballar als carrers de Lisboa per ajudar els seus pares amb les despeses de casa. Es dedicava a vendre llaminadures i barrets a la popular plaça Costa de Caparica de la capital portuguesa.

Quan va complir 18 anys va començar a treballar en una fàbrica de gelats. Va destacar com a futbolista en la seva joventut i va arribar a jugar a uns quants equips semiprofessionals. Va estar en el SC Vianense, de la Tercera Divisió portuguesa com a interior esquerre.

Mendes Fati EFE

Mendes amb Ansu Fati / EFE

Quan va fitxar pel Clube Desportivo Amadores de Caminha va decidir muntar el seu propi negoci, un videoclub anomenat Samui Video. Després que al negoci li fos bé va començar la seva carrera com a disc joquei fins que va aconseguir comprar més locals i posar més videoclubs.

La seva feina com a disc joquei li va fer conèixer moltes persones de l'àmbit nocturn i va decidir invertir-hi. Jorge Mendes era el propietari de diverses discoteques, precisament en un d'aquests locals va conèixer Nuno Espírito Santo, porter del Vitória de Guimarães, va parlar amb ell i van decidir que Mendes seria el seu agent.

La fundació de Gestifute

Va decidir renunciar a la resta dels seus negocis i el 1996 va fundar Gestifute, una empresa de representació de futbolistes. El seu primer moviment va ser el fitxatge de Nuno Espírito Santo per un dels millors equips d'Espanya en aquella època, el Deportivo de la Coruña per 300 milions de pessetes (1,8 milions d'euros).

A poc a poc va començar a treballar amb molts jugadors coneguts, la majoria portuguesos o que jugaven a la lliga de Portugal. La seva fama com a home de negocis va anar cridant l'atenció d'algunes de les estrelles més importants del país i alguns d'ells van començar a treballar amb Mendes.

Va començar a treballar amb Cristiano Ronaldo quan el futbolista encara era un nen. Va aconseguir que el davanter fitxés per l'Sporting Club marxant de Madeira, actualment continuen treballant junts i Mendes és una espècie de pare esportiu per a l'exjugador del Reial Madrid.

Durant els mesos de juliol, agost i gener l'agent treballa intensament. És quan els clubs poden fitxar jugadors pel que el telèfon de Mendes no para de sonar. Segons els companys d'El Español, el mànager va aconseguir guanyar gairebé 20 milions d'euros en comissions per les seves operacions al mercat de fitxatges d'estiu de 2020.