Efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona van salvar-li la vida a un bebè fa un parell de mesos al Raval, ja que la nena s'estava ofegant a causa d'un atac de tos i no podia respirar per si mateixa. El pare de la petita va sortir amb ella al carrer, descalç i en pijama, per buscar ajuda desesperadament perquè la seva filla s'estava posant cada cop més blava i no reaccionava. Afortunadament, just en sortir de casa, al carrer Sant Pau, s'hi va trobar amb una patrulla de la policia municipal que va actuar amb molta celeritat i van traslladar-los a un centre mèdic sense perdre el temps. 

Tot això ho han explicat els pares de la nena, que es diu Vega, i els agents que van intervenir en el servei, a través d'un vídeo que des de la Guàrdia Urbana han compartit al seu compte de X (l'antic Twitter). La patrulla, quan van veure l'estat en el qual es trobava el nadó, els van fer pujar al cotxe i van fer el trajecte fins al Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) Peracamps situat a pocs carrers. Van avisar als sanitaris del que passava, i aquests ja els estaven esperant i van poder atendre immediatament la nena

La rapidesa de la policia municipal salva la vida d'una nena 

El bebè va recuperar el color de seguida que els sanitaris li van desobstruir les vies respiratòries, i la nena va ser capaç de respirar un cop més amb normalitat. Mentrestant, companys de la patrulla van tornar per donar-li la notícia a la mare que la seva filla es trobava bé, i la van escortar fins al centre de salut. Ara, mesos més tard, la família s'ha reunit amb els agents la rapidesa dels quals va suposar la diferència entre la vida i la mort per a la petita Vega.