Un home del barri de Navia, a Vigo, es convertia en heroi dilluns, després de salvar el seu veí ancià de caure de l'ampit del pis 12, al qual s'havia pujat desorientat. La gesta va quedar gravada i va commoure Galícia. Tanmateix, aquest divendres, l'home ha tornat a enfilar-se a una finestra i ha caigut mortalment al pati interior.

Salva el seu veí de caure dotze pisos a Vigo

Dilluns el veí del setè pis d'aquest edifici de Vigo al carrer Teixugueiras va sentir crits des de l'exterior.

En mirar per la finestra va veure la gent que observava un home, que vivia al dotzè pis, balancejar-se al caire d'una finestra, a punt de caure.

Segons els mitjans locals, el salvador va pujar corrent i va picar a totes les portes. Al pis 12 li va obrir una dona, que se'n va adonar en aquell moment que l'alarma l'estava creant el seu pare, un ancià de 90 anys, que estava desorientat.

Mor tres dies després en caure al pati interior

Des del saló van veure l'home a punt de caure i el veí va allargar la mà i va aconseguir agafar-lo pel cinturó. L'home va caure cap enrere llavors i va quedar estirat a la cornisa. Després el va apropar cap a la finestra, però no aconseguia ficar-lo a l'habitatge.

 

Per sort, els vianants que van veure els fets, per sort, ja havien trucat a la policia, que es va personar amb agents locals i nacionals, i amb l'ajuda del veí van posar l'ancià fora de perill.

Després de l'ensurt, l'avi va ser traslladat a l'Hospital Álvaro Cunqueiro, on li van donar l'alta hores més tard.

Desgraciadament, aquest matí, cap a les 9 del matí, l'avi s'ha precipitat pel pati interior de l'edifici, dotze plantes, i ha mort en l'acte.

El seu rescatador ha confirmat al mitjà Vigoé la trista notícia: "Tornàvem de portar al nen a l'escola i ens hem trobat de nou la Policia al portal".