A Salou a l’hivern hi ha pocs turistes, però aquest cap de setmana, coincidint amb la celebració de la prova del mundial de ral·li, el RACC Catalunya - Costa Daurada, s’ha omplert d’estrangers. La gasolina i l’oci de la capital de la Costa Daurada són una infal·lible atracció. I amb els visitants, també arriben els lladres que es volen aprofitar de la situació per aconseguir un bon botí.

Els Mossos d’Esquadra investiguen un enfrontament violent aquest cap de setmana d’un grup de joves -alguns d'ells menors- que van intentar assaltar una parella de turistes que anava amb un patinet elèctric de lloguer per l’avinguda de Carles Buïgas, la zona d’oci de Salou.

A cops de cinturó i pals contra un turista

Els fets, segons ha pogut saber ElCaso.cat, es van registrar la matinada de dissabte a diumenge, al voltant de les quatre. Un grup de joves, tal com es pot veure al vídeo al qual ha tingut accés aquest mitjà, ataquen als turistes amb cinturons i pals per robar el patinet. El turista es va defensar del robatori i diverses persones que hi havia per la zona van aturar poder aturar l’agressió, molt violenta, i van avisar els Mossos.

 

Una furgoneta de l’ARRO de la policia catalana que hi havia a la zona va identificar els joves, però sense denúncia per part de la víctima ni de l’empresa propietària del patinet, no els va detenir. Al cap de poca estona de les imatges del vídeo publicat per ElCaso.cat, i segons han explicat diversos testimonis i ha confirmat la policia, els joves tornaven a estar fent robatoris a la zona. Alguns d’ells van ser enxampats trencant vidres de vehicles en un aparcament proper a la zona d’oci.

“Salou és una merda”

Els turistes van veure com els seus agressors van quedar un altre cop pel carrer tot i ser identificats pels Mossos. Diversos grups de restauradors i empresaris de l’oci nocturn de Salou han posat el crit al cel per aquesta onada de robatoris i temen que els turistes no vulguin venir a la ciutat per aquest descontrol que no havien vist en els trenta anys que fa que alguns d’ells tenen els seus negocis a la capital de la Costa Daurada.

Lamenten que els turistes que aquest cap de setmana van ser víctimes d’aquest grup de joves, que no són de la vila i que es desplacen des de Tarragona, només podien dir que “Salou és una merda”. Tenen por que aquests robatoris i agressions espantin els pocs turistes que visiten la ciutat durant l’hivern i que encara vagi a més durant la campanya d’estiu, la gran oportunitat d’aquests negocis.

Més de vint assaltats durant la nit a Salou

Les dades són preocupants. Segons dades no oficials de la policia catalana, durant aquest cap de setmana més de vint persones van ser assaltades amb violència per grups de menors a Salou. Els Mossos d’Esquadra confirmen l’agressió per intentar robar el patinet al turista i alguns incidents més, però no s’ha facilitat si s’han detingut alguns d’aquests joves.

Asseguren fonts policials que els autors d’aquests robatoris i agressions són joves de nacionalitats estrangeres molt joves, i alguns d’ells, menors d’edat.