Mig any després del cas de Sarah Everard, brutalment assassinada per un policia quan tornava a casa, al sud de Londres, les dones tornen a alçar la veu al Regne Unit davant de la mort d'una professora de 28 anys en un parc.

Sabina va aparèixer morta en un parc

Sabina Nessa va sortir de la seva casa al sud-est de Londres, a prop de Greenwich, poc abans de les 20.30 hores de divendres passat. Havia quedat amb una amiga a un bar proper, a 5 minuts a peu, però va desaparèixer de camí a la trobada.

El seu cos va ser trobat per un veí l'endemà a Cator Park, segons va informar la Policia Metropolitana de Londres (Met Police), que va arrestar sota sospita d'assassinat un home d'uns 40 anys, posat en llibertat en espera de noves investigacions.

Sabina Nessa funeral / Times

Sabina Nessa homenatge / Times

Els agents van detenir aquest dijous un segon sospitós, de 38 anys, que roman sota custòdia mentre la policia avança en el cas demanant la col·laboració ciutadana per identificar un tercer home, presumptament relacionat amb la investigació, que va ser gravat per una càmera de seguretat als voltants del lloc.

Indignació per la violència contra les dones

Centenars de persones es van congregar aquest divendres a la tarda en vigílies organitzades a diverses localitats britàniques per retre homenatge a Nessa i reclamar carrers segurs i lliures de masclisme.

Al parc londinenc on se sospita que va ocórrer l'assassinat, la comunitat veïnal de Kidbrooke -on residia la jove- va organitzar un acte de record juntament amb el moviment Reclaim These Streets, sorgit el març passat després del cas de Sarah Everard, assassinada presumptament en mans d'un policia que, mesos després, va admetre davant del tribunal de Londres haver segrestat i violat a la jove.

 120687763 hi070850172

Sabina Nessa homenatge / BBC

Els assistents a la vigília, amb espelmes i rams de flors, van escoltar pregàries i paraules de familiars i amigues de Nessa i també van guardar un minut de silenci en memòria de Sarah.

El policia que va matar Sarah Everard es declara culpable

Sarah Everard, de 33 anys, va ser trobada morta el març a Londres. Les càmeres de seguretat van ser claus per acusar el policia Wayne Couzens, de 48 anys.

Sarah Everad / Twitter

Sarah Everad / Twitter

L'acusat va confessar que va segrestar Sarah quan caminava cap a casa seva. La va pujar en un automòbil que ell havia llogat. Les càmeres de seguretat retraten el cotxe a la vorera amb els llums d'emergència encesos. Couzens i Sarah apareixen en l'enregistrament.

El cos de la jove va ser localitzat una setmana després en una zona boscosa del comtat de Kent.

Wayne Couzens policia assassí Sarah / Cedida

Wayne Couzens policia assassí Sarah / Cedida

El jutge va ajornar la sentència per després d'una altra audiència de dos dies que començarà el 29 de setembre, que tindrà lloc després que el tribunal discuteixi els precedents legals per a les condemnes a cadena perpètua.

Des de la desaparició d'Everard, el passat 3 de març, 77 dones han estat assassinades en casos de violència masclista al Regne Unit, una xifra que ascendeix a 108 des de començament d'any, segons la plataforma Counting dead women. D'acord amb Femicide Census, entre 2009 i 2018, una dona va morir cada tres dies de mitjana assassinada per un home al Regne Unit, una de cada dotze d'elles en mans d'un desconegut.