Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una organització criminal que es dedicava a rebre mòbils robats pels carrers i en pisos de Barcelona i enviar-los cap al Nord d'Àfrica, sobretot, al Marroc.

S'han detingut vuit homes, d'entre 18 i 45 anys, tots de nacionalitat marroquina i veïns de l'Hospitalet de Llobregat. La investigació es va iniciar al febrer quan van localitzar i aturar un camió a la localitat d'Abrera, al Baix Llobregat, amb 400 telèfons mòbils i alguns ordinadors perfectament empaquetats a l'interior de bosses de plàstic de supermercat, segons han explicat els Mossos d'Esquadra.

La majoria dels mòbils que va interceptar la policia constaven com a sostrets. La majoria provenien de furts, però també hi havia peces de robatoris violents i de robatoris a interior de domicili. Davant les evidències, van detenir el conductor del camió com a presumpte autor d'un delicte de receptació. Els Mossos van poder saber que tots els articles provenien d'un mateix punt, un lloc on diverses persones s'encarregaven de rebre els productes robats, receptar-los i organitzar transports a l'estranger.

 

Un grup organitzat per enviar els mòbils al Marroc

Més tard, van aconseguir acreditar que estaven davant d'un grup que es dedicava a la recepció d'objectes sostrets arreu del territori català, de manera organitzada, i amb l'objectiu d'enviar-los a l'estranger. Els dos punts de recepció inicial es trobaven en dos pisos a l'Hospitalet de Llobregat i una vegada feta aquesta primera receptació, diverses persones eren les encarregades d'emmagatzemar els objectes sostrets, fins a tenir un vehicle que els transportés a un país del nord d'Àfrica, sobretot al Marroc, d'on eren nacionals els detinguts.

Durant la investigació, el 23 d'abril, es va cometre un robatori violent en una botiga de telefonia a Sant Andreu de la Barca, on els atracadors van aconseguir endur-se més de 60 terminals i van fugir del lloc en motocicleta.

Immediatament, els agents es van adreçar als punts de receptació de l'Hospitalet de Llobregat, on van localitzar la motocicleta sostreta emprada en el robatori. Minuts més tard, van aconseguir detenir els tres homes que sortien d'un dels pisos carregats amb els terminals robats a l'interior de bosses.

Tots els membres de l'entramat, en llibertat

Finalment, el 13 de maig, es van escorcollar els pisos de l'Hospitalet de Llobregat, on van recuperar 330 aparells electrònics entre tauletes, mòbils d'alta gamma i ordinadors, i es van detenir els vuit homes. Tres dels arrestats van quedar en llibertat després de declarar en seu policial i resten a l'espera que els citi el jutge. La resta dels detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar llibertat amb càrrecs.