Román Abramóvich és una de les 150 persones més riques del món. Ha treballat com a empresari i com a polític durant diverses dècades. Se'l coneix, principalment, per ser l'amo de l'actual campió de la UEFA Champions Legaue, el Chelsea Football Club.

El 2006 va ser catalogat per la revista Forbes com l'onzena persona més rica del món. Els seus negocis es basen principalment en les empreses petrolieres, encara que es tracta d'una persona polifacètica, ja que és el gestor i amo d'entitats que es dediquen a altres àmbits.

Sempre va ser un gran aficionat del futbol per això a l'estiu de 2003 va decidir comprar el Chelsea per 165 milions d'euros. L'equip londinenc tenia greus problemes econòmics i l'empresari rus va cancel·lar el seu deute. A més, no va dubtar a invertir molts diners per convertir als blues en un dels millors clubs del planeta.

Des que ell és el propietari el Chelsea ha aconseguit guanyar la Champions League dues vegades, mai un equip de Londres ho havia aconseguit. Ho va fer el 2012 amb Roberto Di Matteo a la banqueta i en l'última edició disputada amb l'alemany Thomas Tuchel comandant una plantilla amb jugadors com Ngolo Kanté, Mateo Kovacic o Antonio Rüdiguer.

Els iots d'Abramóvich

Román Abramóvich es va criar amb els seus oncles a Moscou en una família jueva. Va començar a treballar als sectors del petroli i el gas gràcies als contactes del seu oncle. Amb la caiguda de l'URSS les empreses energètiques es van privatitzar, per la qual cosa Abramóvich va aconseguir guanyar molts diners en un curt període de temps amb Sibneft, la seva companyia, que va vendre a Gazprom el 2005.

S'estima que actualment el seu patrimoni és d'uns 13.500 milions d'euros. És un gran aficionat als iots i actualment en té sis, el més impressionant és l'Eclipse, que és el segon més gran el món, té nou pisos i 170 metres d'eslora. També està equipat amb tot tipus de luxes, dues piscines, dos heliports, gimnàs, discoteca, spa i fins a un sistema antimíssils. Aquesta embarcació, per la qual va pagar 300 milions d'euros, té també un submarí i tres llanxes a motor.

Roman Abramovich EP (1)

Abramóvich amb Azpilicueta / Europa Press

Recentment, n'ha comprat un altre per 500 milions d'euros, el Solaris, de 140 metres d'eslora que té capacitat per a 96 persones, comptant la tripulació. Els seus vaixells s'han vist moltes vegades atracats als ports de Mallorca i Eivissa a l'estiu.

Les cases del milionari rus

La casa en la qual vivia habitualment és a Londres, encara que fa un parell d'anys que va traslladar la seva residència a Israel. Està situada al barri de Chelsea, molt a prop del Tàmesi. És una mansió de 115 milions d'euros que té a la seva parcel·la una casa per a convidats, una altra per al servei i la seva pròpia galeria d'art.

A Tel Aviv viu en una casa a pocs metres de la platja, concretament al port de Jaffa. El seu habitatge havia estat anteriorment un luxós hotel, però va decidir pagar 25 milions d'euros per convertir-lo en el seu habitatge. També ha comprat diversos immobles més en països com Xipre, França, Àustria i l'Arxipèlag de Guadalupe.

El rus també és un amant de l'art, és una passió que li va inculcar Dasha Zhukova, la seva exdona. El 2010 va comprar un quadre de Picasso per 82 milions d'euros, sent aquest el quadre més car de l'artista malagueny.

També va pagar gairebé 400 milions d'euros per restaurar la New Holland Island, una illa artificial creada en els temps de l'URSS a la costa de Sant Petersburg. Abramóvich la va convertir en un centre d'art contemporani.