Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí a Manresa un jove de 23 anys, de nacionalitat espanyola, d'origen magrebí, que el passat 21 de maig va assaltar i deixar ferida una noia a l'entrada d'un bloc de la carretera de Vic de la capital del Bages. Tal com es pot veure al vídeo que acompanya aquesta notícia, en unes imatges de les càmeres de seguretat, a les quals ha tingut accés ElCaso.cat, el jove arrestat va aprofitar que la noia estava tancant la porta per accedir-hi i robar-li el mòbil, que la noia portava a sobre i que estava fent servir en mans lliures. Però no només això, li va donar diversos cops, la va tirar a terra i després la va arrossegar fins a la porta, podent ell escapar. 

Les càmeres de seguretat del portal han estat claus. Els agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Manresa sabien qui era en dos dies l'han pogut arrestar. Segons ha pogut saber ElCaso.cat el jove ha estat identificat i interceptat aquest matí, a Manresa mateix, i està acusat d'un delicte de robatori amb violència, a l'espera que demà o dissabte sigui entregat al jutjat de guàrdia per decidir si, com es preveu, queda en llibertat, o si ingressa a presó.

Increment de robatoris violents a Manresa

Aquest robatori, que ha causat molta sensació d'inseguretat a la capital del Bages, per la brutalitat de l'atac, no és un fet aïllat, malgrat les consignes polítiques llençades des de l'Ajuntament i des dels mateixos Mossos d'Esquadra. Les darreres setmanes, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, els robatoris amb violència, amb atacs directes contra les víctimes, s'han disparat a Manresa. Furts que es compliquen i que els autors no dubten a fer ús de la violència o robatoris on la violència ja es fa servir des d'un primer moment, com en el robatori de la carretera de Vic. 

Fonts de la policia catalana expliquen que aquest increment està relacionat amb persones magrebines, molt joves, algunes d'elles ja amb nacionalitat espanyola, immigrants de segona generació, que s'organitzen en grups per cometre robatoris, ja sigui al centre -cal recordar que els Mossos van haver de desplegar la Brigada Mòbil al passeig del centre de la ciutat la tardor passada després d'un altre repunt violent- o també en barris de la ciutat. Els lladres no dubten a fer ús de la violència, un fet que preocupa als Mossos. 

Per intentar-ho combatre, a la regió central, i sobretot per la problemàtica registrada a Manresa, s'ha creat un Grup de Violència Juvenil que es dedica a analitzar el fenomen. Ja han detectat que hi ha bandes organitzades de persones magrebines que han convertit els furts i robatoris en el seu modus vivendi i han detectat que fins i tot han sorgit alguns líders que, des de xarxes socials, amb vídeos i gravacions musicals, inspiren aquests grups, des de Manresa mateix. Oficialment, com és habitual, els Mossos eviten donar informació sobre aquests tipus d'investigacions. Des de l'Ajuntament de Manresa també s'han volgut tirar endavant accions i reformular els patrullatges i l'activitat de la policia municipal.