Ha costat un any, però els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell han detingut els lladres que el passat 7 de juliol de 2021 van assaltar una casa per robar-hi. Quan van poder-hi accedir van intimidar la parella amb una arma de foc i una pistola elèctrica i van lligar-los i els van agredir violentament, arribant a clavar un ganivet a la cama de l'home mentre li reclamaven diners i joies.

Els Mossos durant gairebé un any han resseguit les pistes d’aquest violent assalt i finalment han pogut confirmar que cinc persones estaven relacionades amb el robatori. Quatre van ser les que van accedir a la casa i un cinquè va ser el que va instigar l’assalt, aprofitant que coneixia la parella. Va ser aquest cinquè arrestat que va ser qui va facilitar l’entrada dels lladres a la casa de Santa Oliva, al Baix Penedès

Cinc detinguts un any després

Finalment, els Mossos van poder arribar a cinc persones, que van detenir el 28 de juny a la Bisbal del Penedès, Vilanova i la Geltrú i les Roquetes del Garraf. Segons ha pogut saber El Caso, l’instigador és espanyol i els altres detinguts són de nacionalitat equatoriana, un d’ells, i dominicana, els altres tres.

Els Mossos d'Esquadra atribueixen l'agressió a tres dels quatre assaltants, ja que un d'ells -el conegut de les víctimes- s'hauria limitat a fer d'esquer per facilitar que la parella els obrís la porta. Segons la policia, els assaltants violents tenen diverses antecedents per delictes violents, com robatoris, i també per delictes contra la salut pública. 

Tres dels lladres, a presó

El jutge en funcions de guàrdia del Vendrell va decretar l'ingrés a presó per tres d'ells, mentre el quart assaltant i el presumpte instigador van quedar en llibertat amb càrrecs. Segons han detallat els Mossos, els arrestats estan acusats dels  delictes de robatori amb violència, detenció il·legal, lesions, tinença d'armes prohibides i pertinença a grup criminal. Els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell no descarten que es puguin fer més detinguts relacionats amb aquest assalt violent en una casa de Santa Oliva.