La història es repeteix cada dia. I no només un cop. Els lladres de rellotges s’han fet forts al centre de Barcelona, tot i que els polítics i alguns comandaments policials vulguin fer veure que no passa res. El valor del rellotge robat amb violència al centre de la ciutat pot oscil·lar, però mai és un rellotge barat. Els lladres ja saben ben bé on anar a buscar per trobar cars complements que els turistes porten al canell. Ahir, dimarts, quatre lladres van fer l’agost al carrer dels Lledó, al barri del Gòtic de Barcelona, al districte de Ciutat Vella, a la zona zero de la inseguretat a la capital de Catalunya. Van emportar-se un rellotge de la marca Hublot de 800.000 euros.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, un turista nord-americà que sortia de dinar i es dirigia al seu hotel a fer migdiada va ser assaltat per quatre joves al voltant de dos quarts de tres del migdia en aquest carrer del centre de la ciutat. Els quatre lladres el van envoltar i li van estirar el rellotge; de res va servir que intentés aturar-los, els joves van escapar, en pocs segons.

El botí: Un rellotge Hublot de 800.000 euros

Potser ni els quatre lladres, que el turista nord-americà els va descriure com a originaris del nord d’Àfrica, sabien que el rellotge que acabaven de robar valia una fortuna. Però no la fortuna que pot valer un rellotge dels que porten els turistes que normalment passegen per Barcelona, aquest cop, havien fet l’agost. El rellotge de la marca Hublot que portava el turista està valorat, segons consta a la denúncia que ha presentat ell mateix davant dels Mossos d’Esquadra, i que ha acreditat amb la factura, uns 800.000 euros, és un dels més cars d’aquesta marca de luxe.

Els Mossos d’Esquadra han confirmat a ElCaso.cat que han obert una investigació després de rebre la denúncia de l’home i que, ara per ara, no han pogut localitzar ni identificar els quatre lladres, que es van perdre pels carrers del Gòtic. Els investigadors, però, no confien a poder recuperar el rellotge. Asseguren que és habitual que el circuit que facin aquestes peces, molts cops amb els lladres primers sense saber ni realment el preu del rellotge, se’ls treuen de sobre en molt poc temps. Per escollir les seves víctimes no ho fan tampoc sabent quin rellotge porten, escullen els turistes segons en quin hotels i en quins restaurants entre i surten. 

Més robatoris de rellotges a Barcelona

El rellotge de 800.000 euros robat aquest dimarts al centre de Barcelona, malauradament no serà el darrer. Aquesta mateixa nit agents de paisà dels Mossos d’Esquadra, al voltant de dos quarts de tres de la matinada, han detingut tres joves magrebins quan estaven robant un rellotge a un home a la cantonada del carrer de Casanova amb el carrer de la Diputació. Un dels tres tenia antecedents per un robatori violent feia només dos dies, i ja tornava a ser al carrer.