Nou robatori violent contra botigues de criptomonedes a l’àrea metropolitana de Barcelona. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els Mossos d’Esquadra investiguen el robatori que va patir ahir una de les botigues de la cadena BitBase, especialitzades en la compravenda d’aquest tipus d’actius financers digitals. 

Al voltant de les vuit del vespre, quan faltaven pocs minuts per l’hora de tancament, dues persones armades van entrar a la botiga del carrer de Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat i després d’amenaçar a responsable de la botiga es van poder emportar diners en metàl·lic. Ara mateix, a falta que es coneguin més detalls de l’assalt, no s’ha fet públic quants diners els dos lladres es van poder emportar. 

Investigació oberta

La unitat d’investigació de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat s’ha fet càrrec del cas per intentar localitzar i detenir els dos lladres. Ara mateix se sap que després de perpetrar l’atac es van escapar amb una motocicleta. El responsable de la botiga no va oposar resistència i no va resultar ferit.

Els lladres es van emportar diners en metàl·lic, en euros. Cal recordar que si bé aquestes divises digitals, com el Bitcoin o l’Ethereum, poden tenir molt valor, no es poden robar d’un local així, a punta de pistola. El que sí que tenen en aquests locals són els diners que cobren de les persones que compren criptomonedes, si bé és cert que les quantitats que tenen aquests locals -alguns d’ells amb uns caixers automàtics per fer les transaccions- és mínima, ja que les operacions es fan amb pagaments també digitals. 

Més robatoris a botigues de criptomonedes

ElCaso.cat ha pogut saber que fa pocs dies uns altres lladres també van assaltar una oficina de compravenda de criptomonedes a la ciutat de Barcelona. Un fet que se suma a l’espectacular robatori que un grup de lladres van fer d’un caixer de bitcoins del districte de Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona, la nit del 12 de novembre de 2021.

alunizaje

Imatge de l'assalt contra la botiga de bitcoins del districte de Sarrià de Barcelona / ElCaso.cat

En aquella ocasió els lladres van assaltar la botiga i es van emportar el caixer, que també feia les funcions de caixa del local. Poques hores després de l’assalt, que va ser enregistrat per uns veïns, el caixer va aparèixer al barri d’Horta.

A l’interior no hi havia gaires diners, tal com van explicar els Mossos d’Esquadra. Ara per ara, cap dels assalts contra botigues de criptomonedes encara no s’han pogut resoldre. Hi ha temor entre la policia catalana per un possible creixement d'aquest tipus de delictes, sabent que aquestes monedes han fet una explosió de preu i que estan de moda.