Tot i que l'àrea de l'incendi no ha crescut "espectacularment" durant la tarda, les flames de l'incendi de Santa Coloma de Queralt i Bellprat, a la Conca de Barberà i l'Anoia, segueixen fora de control i ara són les revifalles que hi ha al flanc esquerre les que preocupen més als Bombers.

🔴🔥 EN DIRECTE: Les últimes hores d'informació sobre l'incendi de Santa Coloma de Queralt i de Bellprat

Aquests focus secundaris, animats per la marinada, són els que han posat en màxima tensió els més de 400 bombers que treballen a la zona des d'aquest dissabte al vespre. La situació encara és crítica, asseguren els Bombers, si bé s'havia perdut intensitat. Els estrategs dels Bombers esperen que amb l'arribada del vespre les condicions meteorològiques millorin i donin un cop de mà en poder anar posant el peu al coll a l'incendi.

Avui no es podrà estabilitzar

Tot i això, però, el director general dels Bombers, Joan Delort, ha descartat que l'incendi es pugui donar per estabilitzat aquest vespre. La nit serà llarga, però amb millors condicions meteorològiques.

Revifalles direcció Tous que fan patir als Bombers

L'incendi ha presentat avui represes importants i focus secundaris en direcció nord a causa de l'empenta del vent de marinada que bufa des del sud, ha explicat el cap dels Bombers de la Generalitat, l'inspector David Borrell. "Hem pogut aturar-les, però resulten preocupants", ha indicat el comandament, que alerta que les hores que falten fins que baixi el vent, aproximadament a les nou, són "crítiques".

Incendio Santa Coloma de Queralt / Lorena Sopêna

Imatge de les tasques d'extinció, a la zona de l'incendi de la Conca de Barberà / EP

No es descarta que, en les hores vinents, acabi allargant-se més en direcció nord, cap al municipi de Tous, i calgui procedir a més evacuacions i activar el pla de contingència que els Bombers han previst a tal efecte, ha explicat el cap dels Bombers. S'han desplegat efectius terrestres per aturar les flames en el cas que s'acostin cap a Tous i també hi ha patrulles dels Mossos per si s'han de tallar les carreteres properes.

Preparant possibles rescats en zones calentes

Els comandaments de Bombers han emplaçat un helicòpter de rescat amb persona del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i un metge del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per si cal rescatar alguna persona mitjançant un gruatge en zones calentes, si finalment l'incendi canvia el seu comportament.

Tot i que cap persona de les que participen en l'operatiu ha resultat ferit, els Bombers sí que reubicar en alguns casos vehicles i personal a causa de l'alta intensitat de les flames i els canvis de direcció de l'incendi, fent virus moments complicats a peu de les flames.

Els dos incendis de l'Empordà, sota control

Pel que fa als altres dos incendis forestals que a hores d'ara treballen els Bombers de la Generalitat, Ventalló i Torroella de Montgrí, a l'Alt i el Baix Empordà, respectivament, estan en fase d'estabilització i control; però els dos han experimentat revifalles durant la tarda d'avui.

🔴🔥 EN DIRECTE: Última hora i minut a minut de l'incendi de la Conca de Barberà i de l'Anoia