Elaborat modus operandi d'un grup de lladres, tots de nacionalitat romanesa, per robar articles que una empresa subcontractada per Amazon havia d'entregar als clients.

El passat mes de maig l'empresa, que té una seu a Martorelles, va denunciar als Mossos d'Esquadra que feia mesos que alguns dels paquets dels productes venuts per la seva aplicació no arribaven a port i no sabien exactament en quin moment de la cadena de transportistes es perdien.

Amazon no sabia on es perdien els productes

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació (UI) de Mollet del Vallès van iniciar una investigació que va permetre localitzar que cinc conductors d'una empresa subcontractada per Amazon havien ordit un pla per poder robar part del material sense aixecar sospites.

Fins que van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra, el passat 14 de juny, van poder robar objectes per valor de 130.000 euros, segons ha explicat la policia catalana. La majoria dels objectes que furtaven, segons ha pogut saber ElCaso.cat, eren de material informàtic, més fàcil de col·locar al mercat negre.

L'empresa Amazon no sabia en quin punt de la cadena els objectes es perdien. Tots els mecanismes de control, uns segells que l'empresa posa als paquets i també a les caixes dels camions, no semblaven manipulats i es desconeixia com els lladres es feien amb el material que faltava.

Els conductors feien recorreguts anòmals

Els Mossos van analitzar el recorregut que feien els camions i van trobar que hi havia cinc conductors concrets que tenien un comportament anòmal durant el trajecte entre magatzems. Segons van comprovar al GPS s'aturaven en llocs discrets, feien rutes més llargues i altres irregularitats. Els Mossos finalment van descobrir que ho feien per robar part del material que portaven. Però no sabien com ho feien. Els precintes de seguretat no estaven trencats.

Amazon 002

Imatges de caixes de productes d'Amazon, en una imatge d'arxiu / ElCaso.cat

Finalment la policia va confirmar que el precinte que col·locava l'empresa distribuïdora al remolc era manipulat pels lladres per accedir als objectes i després es tornava a reposar sense deixar evidència de la manipulació. Les caixes que contenien els objectes també es recol·locaven per tal que en el moment de la descàrrega no es veiés que havien estat manipulades a simple vista. D'aquesta manera aconseguien robar material, però entregaven els camions i marxaven del lloc amb el full d'entrega de la càrrega segellat, al·ludint la seva responsabilitat en la falta de material.

Els Mossos van comprovar que els autors d'aquests robatoris i responsables d'aquest modus operandi eren cinc conductors de nacionalitat romanesa que treballaven per una empresa subcontractada per Amazon.

Van poder robar més de 130.000 euros en material

Ho feien a l'esquena de l'empresa que els havia contractat i havien trobat amb aquests robatoris un bon modus vivendi. Segons les investigacions dels Mossos i les denúncies d'Amazon, els lladres s'havien fet amb objectes per valor de 130.000 euros.

Els Mossos confien haver escapçat tota la banda que es dedicava a aquests robatoris tot i que els cinc detinguts van quedar en llibertat després de ser detinguts. Ara hauran de ser citats pel jutge que porta el cas.