Ana María Cameno, coneguda popularment com "la reina de la coca" s'enfronta a una condemna rècord per narcotràfic: li demanen 25 anys de presó, convertint-se en la dona espanyola a qui més anys li poden caure per aquest delicte. Aquest dimarts s'ha presentat al judici, però s'ha acollit al seu dret a no declarar. Han sortit a la llum les declaracions que va fer temps enrere, quan la van enxampar traficant cocaïna: "Si no estigués megaoperada, si no tingués pits, si no fos 'pija' i rossa, mai hauria entrat a presó", diu convençuda Ana María. 

L'imperi milionari de "la reina de la coca" va caure fa 10 anys. Durant una dècada, Ana María Cameno, de 53 anys, va portar una vida de luxe i allunyada de les sospites de la Policia. No obstant això, de cop i volta, el seu fosc negoci es va començar a torçar i la van acabar detenint.

Comença el judici contra "la reina de la coca"

De fet, va estar dos anys ingressada a presó de manera provisional, però després va quedar en llibertat amb càrrecs fins que se celebrés el judici, que, després de ser ajornat fins a tres ocasions, s'ha celebrat aquesta setmana a l'Audiència Nacional a Madrid. Segons Fiscalia, quan va sortir de presó, va continuar amb el negoci de les drogues. 

"Van vendre la meva vida, que és la d'una jove que intentava pagar-se les seves coses"

"Hi ha 22 dones implicades en el cas, però només es parla de mi. Van vendre la meva vida, que és la d'una jove que intentava pagar-se les seves coses", explicava  "la reina de la coca" anys enrere. Segons Fiscalia, Ana María Cameno va vendre més de 100 quilos de cocaïna i blanquejava els diners del narcotràfic a través del Panamà, que és un paradís fiscal.

José Ramón Mora Parra en crida i cerca per no presentar-se al judici

Però ella no és l'única implicada en aquesta macrotrama de narcotràfic: també demanen 21 anys de presó per la seva parella, que també liderava la compravenda d'aquestes substàncies estupefaents. José Ramón Mora Parra es troba en crida i cerca, ja que no s'ha presentat al judici. 

La Reina de la Coca / Archivo

Ana María Cameno, "la reina de la coca", es podria enfrontar a una condemna de 25 anys de presó per narcotràfic, tinença il·lícita d'armes i blanqueig de capital / Arxiu

Ana María Cameno s'acull al seu dret a no declarar

"La reina de la coca" sí que s'hi ha presentat, però s'ha acollit al seu dret a no declarar. De fet, les úniques paraules que ha dit als magistrats quan ha entrat a la sala han estat: "No penso declarar" i, tot seguit, ha sortit dels jutjats.

Si la condemnen a 25 anys de presó, tindria el rècord espanyol femení de màxima condemna

Caldrà esperar a saber com avança la investigació i les diligències policials per saber si, finalment, és condemnada a 25 anys de presó per narcotràfic, blanqueig de capital i tinença il·lícita d'armes. Si es complís la petició dels 25 anys de presó que demana Fiscalia, Ana Maria Cameno trencaria el rècord espanyol de la dona amb més anys de presó per aquests delictes.