¿Vols que la xifra del teu compte bancari augmenti en 30.000 euros? Perquè això passi només hauràs de marxar a viure a un poble italià de poc més de 10.500 habitants. I és que l'Ajuntament de la localitat de Presicce-Acquarica ofereix aquesta quantitat per les persones que comprin un pis al poble i l'utilitzin com a residència habitual.

Només es podrà gastar en un habitatge al poble

Presicce-Acquarica estava format originalment per dues poblacions, Presicce i Acquarica del Capo, que el 2019 es van fusionar en un únic municipi. Segons el portal immobiliari Idealista, l'oferta de l'Ajuntament consisteix a cobrir el 50% de les despeses destinades a l'adquisició d'un habitatge al municipi, fins a un màxim de 30.000 euros. Això vol dir que aquesta quantitat només es podrà invertir en la compra o renovació de la casa o del pis al qual es vagi a viure de manera habitual en aquest municipi. Per altra banda, l'inquilí s'haurà de comprometre a pagar amb els seus propis diners almenys altres 30.000 euros.

A l’octubre d’aquest mateix any l’administració municipal va llençar la campanya “Resto a Presicce-Acquarica” (“Descansa a Presicce-Acquarica”) adreçat a tot el que volgués “tornar, quedar-se o invertir en la zona” amb la intenció d’ajudar a repoblar el municipi. Per altra banda, l’any passat també van posar en marxa l’ajuda “Nuovi nati” (“Nous naixements”) segons el qual es regalaven 1.000 euros per cada nou nadó que vingués al món al termini municipal de Presicce-Acquarica.

Una iniciativa cada vegada més habitual

El 2020, un altre poble italià de tan sols 115 habitants, Santo Stefano Di Sessanio va oferir fins a 8.000 euros a les persones que es desplacessin a viure allí. Aquesta mesura pretenia lluitar contra la despoblació rural, i es complementava amb una ajuda de 20.000 euros per a aquelles persones que obrissin un negoci al citat poble. Els únics requisits per a poder gaudir d'aquestes mesures eren ser membre de la Unió Europea i no tenir cap antecedent penal.