Reece Thompson, un director de màrqueting digital nord-americà va veure com la seva vida feia un gran gir amb cinc anys, quan va entrar com a part del repartiment de la pel·lícula Titanic. Encara que el seu paper de "nen irlandès" ha estat secundari, avui, 25 anys després de l'estrena del film, continua cobrant.

El nen de 'Titanic' que continua cobrant per la pel·lícula

Així ho explica en una entrevista enmig Belfast Live, on ha admès que encara guanya diners gràcies a la icònica pel·lícula. Thompson només tenia cinc anys quan va aconseguir el paper del petit passatger de tercera classe que moria tràgicament juntament amb la seva mare i la seva germana després del xoc del vaixell contra l'iceberg en el llargmetratge de 1997.

En l'escena que coprotagonitza, ell, la seva mare i la seva germana en la ficció es troben entre els passatgers que esperaven que s'obrís la porta principal de la secció de tercera classe del Titanic, però mai no arriben al bot salvavides i acaben a la seva cabina, morint junts.

Un director de màrqueting amb un petit sou de més

Sembla que no hi havia papers petits en aquesta pel·lícula, ja que, en el dia d'avui, en Reece, de 30 anys, que ara és el director de màrqueting digital d'una instal·lació d'esquí i snowboard a Utah, el Brian Head Resort, continua guanyant diners gràcies al naufragi cinematogràfic més conegut.

Reece Thompson en l'actualitat / Cedida

Reece Thompson en l'actualitat / Cedida

En la mateixa entrevista admet que no recorda gaire sobre com va ser el rodatge de la pel·lícula, encara que ho ha recordat cada any amb un sucós regal: un xec amb la seva part proporcional dels drets d'imatge per la reproducció del film.

Li paguen els drets d'imatge 25 anys després

La seva carrera va començar com a model infantil, quan va guanyar un concurs i va aconseguir firmar un contracte amb un agent de talents. Va ser aquest agent qui va oferir a la seva mare dues opcions: que en Reece protagonitzés l'anunci d'una gasolinera o que es presentés per interpretar un paper a Titanic.

Escena de 'Titanic' / Arxiu|Arxivament

Escena de 'Titanic' / Arxiu

I, encara que l'anunci era una opció segura, la mare de Thompson es va decantar pel càsting per a la que es convertiria en la segona pel·lícula més taquillera de la història.

Segons el seu relat en una altra entrevista per a Business Insider, explicava com va ser la situació: "La meva mare em va dir: 'Fem-ho, va. Serà genial. Fins i tot si la pel·lícula no funciona, la mirarem'". El que ella no sabia era la bomba que suposaria el film protagonitzat pels joveníssims Leonardo DiCaprio i Kate Winslet.

Entre 100 i 250 dòlars pel seu paper de nen irlandès

Si bé en els anys següents a l'estrena encara se'n recordava del paper que li havia suposat un gran guany, avui dia els xecs suposen una sorpresa per a ell, tal com detalla en les declaracions el mitjà citat: "És estrany perquè ja no és present en la meva ment... No és com si em preguntés 'Oh, quan rebré un nou xec de Titanic'?. Segons el descriu, quan li arriba l'ingrés "és com, 'Oh, genial, 100 dòlars més aquest mes'".

També detalla que "Hi va haver un parell de vegades en què va ser com: 'Oh, aquest xec és de 250 dòlars. Aquesta pel·lícula té ja dotze anys. És ben estrany això'". Encara que rematava entre riures: "Espero que la continuïn reproduint moltes vegades més, perquè això significa més diners per a mi."